• Οικονομία

    ΔΥΠΑ: Πότε προπληρώνονται τα επιδόματα και το Δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους

    • NewsRoom
    ΔΥΠΑ


    Το πρώτο 10ημερο του Δεκεμβρίου θα καταβληθεί από τη ΔΥΠΑ το Δώρο Χριστουγέννων σε δεκάδες χιλιάδες επιδοτούμενους ανέργους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, σταδιακά από την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου θα γίνει η προπληρωμή:

    • των τακτικών επιδομάτων, επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας ΟΑΕΔ -ΔΥΠΑ αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων
    • του Δώρου Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους ΟΑΕΔ και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
      Ολόκληρο το Δώρο στους ανέργους ανέρχεται σε 479 ευρώ, ενώ το ύψος του ποσού που θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων εξαρτάται από το χρονικό διάστημα που ήταν άνεργοι εντός του 2023, αρχής γενομένης από την 1η Μαΐου.

    Για το Δώρο Χριστουγέννων σε ανέργους, βασική προϋπόθεση για τη χορήγησή του είναι ο ασφαλισμένος να επιδοτείται από τη ΔΥΠΑ το διάστημα 1 Μαΐου με 31 Δεκεμβρίου 2023.

    Στο μεταξύ η υπέρβαση εσόδων κατά 300 εκατ. ευρώ που καταγράφεται στα προσωρινά στοιχεία από την εκτέλεση του κρατικού Προϋπολογισμού στο 10μηνο, ανοίγουν τον δρόμο για νέο έκτακτο επίδομα στους ευάλωτους πριν από τα Χριστούγεννα. Μάλιστα αυτή η νέα «επιταγή ακρίβειας» ενδέχεται να δοθεί και στους ανέργους.

    Διαβάστε επίσης:

    Βοιωτία: Εντοπίστηκε πυρίτιδα στο χέρι του 17χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικό

    Θάνος Πλεύρης: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να βγάλουν τα Τέμπη από την αντιπαλότητά τους

    Δήμαρχος Ελληνικού: Θα αποκατασταθούν όλα τα δέντρα που κόπηκαν για το αντιπλημμυρικό έργο στο ρέμα Τραχώνων



    ΣΧΟΛΙΑ