• Οικονομία

    Διοικητής Τράπεζας της Ιταλίας: Η μοίρα της Ιταλίας είναι εκείνη της Ευρώπης

    • NewsRoom
    Ινιάτσο Βίσκο, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ

    Ινιάτσο Βίσκο, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ


    Στην οικονομική, αλλά και την πολιτική κατάσταση της Ιταλίας αναφέρθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας Ινιάτσιο Βίσκο. «Η μοίρα της Ιταλίας είναι εκείνη της Ευρώπης» και «κατά συνέπεια η φωνή της χώρας στα φόρα όπου θα αποφασιστεί το μέλλον της Ευρώπης, θα πρέπει να είναι απόλυτα έγκυρη», τόνισε ο Βίσκο.

    Παράλληλα υπογράμμισε ότι «δεν μπορούν να αγνοηθούν οι συνταγματικοί περιορισμοί, η ανάγκη προστασίας της αποταμίευσης και ο σεβασμός των συνθηκών». Ο Βίσκο έστειλε ουσιαστικά ένα μήνυμα στήριξης στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσής του με τα Πέντε Αστέρια και την Λέγκα.

    «Δεν πρέπει να χάσουμε, με λίγες κινήσεις, το αγαθό της εμπιστοσύνης, διότι η κρίση που θα προέκυπτε θα υποχρέωνε την χώρα μας να κάνει πολλά βήματα πίσω, και θα αμαύρωνε την εικόνα της Ιταλίας σε όλο τον κόσμο».

    Σε ό,τι αφορά, τέλος, την νευρικότητα και τις αρνητικές αντιδράσεις μέρους των χρηματαγορών, ο Βίσκο τόνισε ότι «δεν υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι, αλλά πρόκειται μόνο μια αντίδραση συγκινησιακού χαρακτήρα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μoody’s: Προειδοποιεί για πιθανή υποβάθμιση της Ιταλίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H πολιτική κρίση στην Ιταλία «γκρεμίζει» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα ύψη οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων καθώς βαθαίνει η πολιτική κρίση στη χώρα



    ΣΧΟΛΙΑ