ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Διαγραφή χρεών για περισσότερους από 150.000 ασφαλισμένους που βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις φέρνει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Πρόκειται για οφειλές άνω των 3 δισ. ευρώ χιλιάδων μηχανικών, γιατρών, δικηγόρων, ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και δημοσιογράφων, οι οποίοι βρίσκονταν αντιμέτωποι με δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, καθώς η ατομική οφειλή -μαζί με τις προσαυξήσεις ετών- σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά τα 100.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι οι αρμόδιοι στο ΚΕΑΟ δεν έχουν τη δυνατότητα να διακρίνουν από πού προέρχεται η οφειλή, αλλά μόνο να απαιτήσουν την αποπληρωμή της. Οι οφειλές είχαν βεβαιωθεί πριν από τη λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης για όσους ασφαλισμένους βρίσκονταν παράλληλα στα μητρώα δύο ή περισσότερων ταμείων για το ίδιο ή παρεμφερές αντικείμενο απασχόλησης.
Η διάταξη θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες και αναφέρει ότι οι βεβαιωμένες ή μη οφειλές προς ασφαλιστικούς φορείς, οι οποίες δημιουργούν εύλογη αμφιβολία υπαγωγής ή όχι σε καθεστώς παράλληλης ασφάλισης σε δύο ή περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία για το χρονικό διάστημα έως 31/12/16 δύναται να διαγραφούν και οι ασφαλισμένοι να απαλλαγούν -εφόσον είναι ήδη ασφαλισμένοι- από τις πρόσθετες εισφορές, αλλά και από τις επιβαρύνσεις που έχουν δημιουργηθεί λόγω παλαιότερων, δυσμενέστερων ερμηνειών νόμων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΦΚΑ: Πώς θα γίνει η εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών μη μισθωτών
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΤΕΕ: Ζητά «πάγωμα» των αναδρομικών εισφορών των μηχανικών από τον ΕΦΚΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δικαστές ΣτΕ: Αποδοκιμάζουν τις διαρροές στον Τύπο ενόψει της έκδοσης απόφασης για τον ΕΦΚΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Με «κόφτη» τα 400.000 ευρώ η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στους μικρούς οικισμούς – Τι συμβαίνει για τις βίλες σε Μύκονο, Σαντορίνη και Αντίπαρο
- Γιάννης Βασιλάκος: Εκρηκτική εκκίνηση στο β΄ εξάμηνο για τη Fourlis – Βεβαιότητα για τους στόχους του 2025
- Καιρός: Στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος και τοπικές βροχές
- Σοκ από τη δολοφονία του υποστηρικτή του Τραμπ, Τσάρλι Κερκ (Video)
