• Οικονομία

    Δεν θα περιλαμβάνονται οι περικοπές των συντάξεων στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, λέει ανώτατη κυβερνητική πηγή!

    • NewsRoom
    Τσίπρας

    Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας


    Χωρίς τις ψηφισμένες περικοπές των συντάξεων και τα αντίστοιχα αντίμετρα θα κατατεθεί τη Δευτέρα το προσχέδιο του προϋπολογισμού στη Βουλή, διευκρίνισε «ανώτατη κυβερνητική πηγή» στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

    Αντίθετα, στ προσχέδιο του προϋπολογισμού θα περιλαμβάνονται όλα τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στην 83η ΔΕΘ διευκρίνισε, ενώ διαβεβαίωσε για τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου, ο οποίος θα επιτρέψει την υλοποίηση των μέτρων της ΔΕΘ, αλλά και την επίτευξη του στόχου για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

    «Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι στις 15 Οκτωβρίου να καταθέσει ένα σχέδιο προϋπολογισμού που δεν θα περιλαμβάνει την περικοπή των συντάξεων αλλά και τα αντίμετρα, αλλά θα περιλαμβάνονται τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από τη Θεσσαλονίκη», ξεκαθάρισε τονίζοντας πως αυτή η πρόθεση της κυβέρνηση θα καταγράφεται στο προσχέδιο που θα κατατεθεί τη Δευτέρα.

    «Για μένα το κρίσιμο δεν είναι το σχέδιο του προϋπολογισμού, αλλά η διεργασία που θα γίνει στην Κομισιόν, οι απαντήσεις που θα λάβουμε και η οριστική απόφαση για την κατάθεση του κανονικού σχεδίου του προϋπολογισμού, η οποία αναμένεται στο β’ 10ήμερο του Νοεμβρίου» έσπευσε να προσθέσει, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ.

    Το προσχέδιο, πάντως, αναμένεται να κατατεθεί στις 15 Οκτωβρίου στα αρμόδια όργανα της Κομισιόν, τα οποία θα εκφράσουν «παρατηρήσεις, σκέψεις, διορθώσεις».

    Σε κάθε περίπτωση, η κυβερνητική πηγή ξεκαθάρισε ότι αυτή που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για τον προϋπολογισμό είναι η ελληνική κυβέρνηση.



    ΣΧΟΛΙΑ