• Οικονομία

    Χρήστος Σταϊκούρας: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ανάπτυξη της ελληνικής Κεφαλαιαγοράς

    ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας

    Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας


    Η ανάπτυξη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Προτεραιότητα, η οποία αποδεικνύεται έμπρακτα μέσω στοχευμένων δράσεων και μεταρρυθμίσεων», αναφέρει σε δήλωσή του ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τη συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών με την DG REFORM για τον σχεδιασμό της στρατηγικής ανάπτυξης της ελληνικής Κεφαλαιαγοράς

    «Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό της εγχώριας κεφαλαιαγοράς, το Υπουργείο Οικονομικών συνεργάζεται με τη Γενική Διεύθυνση Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (DG REFORM) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το έργο τεχνικής βοήθειας “Σχεδιασμός της Στρατηγικής Ανάπτυξης της Κεφαλαιαγοράς για την Ελλάδα”. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Προγράμματος Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων, και υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (European Bank for Reconstruction and Development – EBRD).

    Το έργο διαρθρώνεται σε τέσσερις κύριους άξονες:

    1. Αναβάθμιση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς σε ανεπτυγμένη αγορά.

    2. Μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, ιδίως όσον αφορά την εταιρική διακυβέρνηση και τα λογιστικά πρότυπα, και ενίσχυση της εποπτείας της.

    3. Βέλτιστοι τρόποι κινητροδότησης της ζήτησης και της προσφοράς προϊόντων στην ελληνική κεφαλαιαγορά.

    4. Ενίσχυση της χρήσης της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (Fintech) και των χρηματοδοτικών εργαλείων βιώσιμης χρηματοδότησης.

    Για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων, το Υπουργείο Οικονομικών, με την ενεργό συμμετοχή της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και των εμπλεκόμενων φορέων της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, επεξεργάζεται και θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου, έως το τέλος του έτους, να οριστικοποιηθεί ο σχεδιασμός της Στρατηγικής Ανάπτυξης της Κεφαλαιαγοράς της χώρας.

    Παράλληλα, ήδη δρομολογείται κοινή δράση με την DG REFORM και την EBRD για την παρουσίαση του έργου, η οποία εκτιμάται ότι θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

    Η ανάπτυξη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Προτεραιότητα, η οποία αποδεικνύεται έμπρακτα μέσω στοχευμένων δράσεων και μεταρρυθμίσεων».

    Διαβάστε επίσης

    Χρήστος Σταϊκούρας για ΟΟΣΑ: Σημαντική ελάφρυνση της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης των πολιτών



    ΣΧΟΛΙΑ