• Οικονομία

    Χρήστος Σταϊκούρας: Παροδικό το κύμα ανατιμήσεων – Πλέγμα προστασίας για ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις

    Φορολογικές δηλώσεις: Προς παράταση έως τις 15 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής

    Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών


    Πακέτο μέτρων που θα έχει ως στόχο την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών και τω μεταξύ επιχειρήσεων, ενόψει του κύματος ανατιμήσεων σε καύσιμα και βασικά είδη ανάγκης, εξετάζει η κυβέρνηση, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

    Όπως εκτίμησε, το κύμα ανατιμήσεων θα είναι παροδικό, καθώς είναι παγκόσμιο φαινόμενο και έχει να κάνει με το ότι η ανάκαμψη είναι ισχυρή και έχει αυξηθεί η ζήτηση περισσότερο από την προσφορά, άρα αυτό έχει αρχίσει να δημιουργεί ένα κύμα ανατιμήσεων, ενώ εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός θα είναι κάτω του 2% του χρόνου.

    «Παρακολουθούμε με προσοχή και ελέγχουμε την αγορά», είπε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε ότι το διαθέσιμο εισόδημα βελτιώθηκε κατά 5% το 2021 σε σχέση με το 2020.

    Ο κ. Σταϊκούρας προσέθεσε ότι τα μέτρα στήριξης θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ σημείωσε ότι τα δύο τελευταία χρόνια η κυβέρνηση έχει επιδοτήσει γενναία τα ευάλωτα νοικοκυριά για το πετρέλαιο θέρμανσης. Παράλληλα, ανέφερε ότι έχουν δοθεί περαιτέρω φορολογικές ελαφρύνσεις για το 2022.

    Διαβάστε επίσης

    Συναγερμός στην κυβέρνηση για τις ανατιμήσεις φωτιά σε βασικά προϊόντα – Παρεμβάσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για φρένο στην ακρίβεια



    ΣΧΟΛΙΑ