• Οικονομία

    Χρήστος Σταϊκούρας: Και οι θεσμοί ανεβάζουν την εκτίμησή τους για την ανάπτυξη της οικονομίας προς το 2,8%

    Έρχεται και νέα εκτόξευση του πληθωρισμού

    Χρήστος Σταϊκούρας


    Την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αναθεωρήσει το στόχο της για την ανάπτυξη το 2020 προσεγγίζοντας το στόχο της κυβέρνησης, δηλαδή το 2,8% εξέφρασε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξη του σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό.

    Άλλωστε χθες ο πρωθυπουργός από το Νταβός έκανε λόγο για ανάπτυξη 3% και το ΚΕΠΕ πριν από δύο μέρες ανέβασε την εκτίμησή του σε 2,6%.

    Ο υπουργός Οικονομικών είπε ακόμα ότι μετά από ένα τρίμηνο, διάστημα ικανό για την εκτέλεση του προϋπολογισμού την τρέχουσα χρονιά, θα υπάρχει εικόνα για περαιτέρω μειώσεις φόρων, ενώ διέψευσε ότι υπάρχει κόντρα με τον υπουργό εργασίας κ.  Γ. Βρούτση σχετικά με το κόστος του νέου ασφαλιστικού που έφερε χθες στη Βουλή.

    Επίσης ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο ακόμα για ανακατανομή δαπανών προκειμένου να ενισχυθεί η άμυνα της χώρας λόγω των τελευταίων κρίσιμων εξελίξεων και απειλών από την Τουρκία.

    Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο μαζικών πλειστηριασμών μετά τον Απρίλιο αφού παύει να ισχύει η προστασία της πρώτης κατοικίας λέγοντας ότι ήδη η κυβέρνηση εξετάζει να θεσμοθετήσει ένα νέο δίχτυ προστασίας για όλα τα ευάλωτα νοικοκυριά και τέλος είπε ότι τους τελευταίους έξι μήνες που είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία έχουν επιστρέψει στις τράπεζες 8 δισ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ