• Οικονομία

    Χρυσός: Αυξήθηκαν τα αποθέματα της Κίνας τον Απρίλιο

    • NewsRoom
    χρυσός


    Aυξήθηκαν στα 66,76 εκατομμύρια ουγγιές τα αποθέματα χρυσού της Κίνας στα τέλη Απριλίου, ενώ είχαν καταμετρηθεί στα 66,5 εκατομμύρια ουγγιές στα τέλη Μαρτίου, όπως έδειξαν χθες τα στοιχεία από την Κρατική Υπηρεσία Διαχείρισης Ξένου Συναλλάγματος της Κίνας.

    Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η αξία των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Κίνας ανέρχονταν στα 3,2048 τρισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη Απριλίου, με αύξηση 0,66% σε σύγκριση με την καταμέτρησή τους στα τέλη Μαρτίου.

    Σημειώνεται ότι 1 ουγγιά: 28 γραμμάρια

    Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας διοχέτευσε ρευστό χρήμα στην διατραπεζική αγορά τον Απρίλιο, ώστε να καλύψει τη ζήτηση οικονομικής ρευστότητας από τις τράπεζες.

    Συνολικά 170 δισεκατομμύρια γουάν (22,30 δισεκατομμύρια ευρώ) διοχετεύθηκαν στην αγορά μέσω του μηχανισμού μεσοπρόθεσμου δανεισμού (MLF) τον προηγούμενο μήνα, προκειμένου να διατηρηθεί η οικονομική ρευστότητα στον τραπεζικό τομέα σε ικανοποιητικό επίπεδο, σύμφωνα με την Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας.

    Οι πιστώσεις αυτές έχουν περίοδο ωρίμανσης ενός έτους με επιτόκιο 2,75%.

    Το συνολικό οικονομικό ύψος των δανείων MLF έφτασαν περίπου στα 5,13 τρισεκατομμύρια γουάν (0,67 τρισεκατομμύρια ευρώ) στα τέλη Απριλίου.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης: 

    Εξαγωγές: Στις ξένες αγορές τα πρώτα ελληνικά καρπούζια και πεπόνια – Πού σημειώθηκε ρεκόρ



    ΣΧΟΛΙΑ