• Οικονομία

    Χατζηδάκης: Την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται η ρύθμιση για την Golden Visa

    Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης

    Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης


    Τον δρόμο προς τη Βουλή παίρνει την επόμενη εβδομάδα η νέα ρύθμιση για το πρόγραμμα της Golden Visa, όπως είπε από το βήμα του συνεδρίου Greece Talks στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

    «Οι τιμές των ακινήτων έχουν ανέβει σημαντικά παραπάνω από όσο έχει ανέβει η οκονομία. Δεν είμαστε σοβιετικό κράτος, αλλά καταγράφουμε τις εξελίξεις σχετικά με το Airbnb και την Golden Visa. Σε σχέση με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, πήρε ΦΕΚ στις 10 Δεκεμβρίου ο νόμος της κυβέρνησης. Καταλήξαμε σε πρώτες ρυθμίσεις, όποιος ενοικιάζει τρία και περισσότερα ακίνητα δε μπορεί να θεωρηθεί μικροεισοδηματίας. Θα αφήσουμε να στεγνώσει το μελάνι της ρύθμισης, θα δούμε πώς θα λειτουργήσει το καλοκαίρι και από τον Σεπτέμβριο θα προχωρήσουμε.

    Ταχύτερα θα έρθει η ρύθμιση για το πρόγραμμα της χρυσής βίζας. Ήδη έχει μιλήσει ο πρωθυπουργός για την αύξηση των ορίων, στη Θεσσαλονίκη το όριο επένδυσης θα ανέβει στα 800.000 ευρώ.

    «Πρέπει να δούμε πώς το τουριστικό προϊόν της πόλης θα γίνει ελκυστικότερο στη διεθνή κοινότητα. Το Airbnb χρειάζεται ένα κράτημα, διότι από τη μια δίνει μεγάλη ώθηση στην αύξηση των τιμών ακινήτων, από την άλλη δεν ευνοεί τον ποιοτικό τουρισμό. Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε μία επιτροπή εργασίας για την παρακολούθηση των προβλημάτων», είπε από την πλευρά του ο Στέλιος Αγγελούδης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

    Διαβάστε επίσης:

    Golden Visa τριών «ταχυτήτων» – Σε ποιες περιοχές αυξάνεται στα 800.000 ευρώ

    Καταργούνται οι λέβητες πετρελαίου και φυσικού αερίου στα κτίρια – Αναταραχή στους ιδιοκτήτες ακινήτων

    Την απόκτηση της πρώην ζυθοποιίας ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη δρομολογεί το ΥΠΠΟ



    ΣΧΟΛΙΑ