• Οικονομία

    Brainard: «Η Fed θα πρέπει να επιβραδύνει τις αυξήσεις των επιτοκίων»

    • NewsRoom


    Η αντιπρόεδρος της Federal Reserve, Lael Brainard δήλωσε σήμερα ότι πλησιάζει σύντομα η ώρα για την κεντρική τράπεζα να μετριάσει το μέγεθος των αυξήσεων των επιτοκίων της, δείχνοντας ότι η ίδια ενδεχομένως να υποστηρίξει μια αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης ήδη από τον επόμενο μήνα.

    “Πιθανώς θα είναι σκόπιμο σύντομα να προχωρήσουμε σε πιο αργούς ρυθμούς αυξήσεων”, είπε η Brainard τη Δευτέρα σε μια εκδήλωση του Bloomberg στην Ουάσινγκτον. “Αλλά νομίζω ότι αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό να τονίσουμε, [είναι πως] έχουμε κάνει πολλά, αλλά έχουμε επιπλέον δουλειά να κάνουμε”.

    Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε το βασικό της επιτόκιο από σχεδόν μηδέν τον Μάρτιο στο 3,75% με 4% αυτόν τον μήνα, σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την οικονομία και να μειώσει τον πληθωρισμό από το υψηλό των 40 και πλέον ετών που έχει σκαρφαλώσει. Η πιο επιθετική εκστρατεία σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της Fed από τη δεκαετία του 1980 περιλάμβανε τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις κατά 75 μονάδες βάσης, το τριπλάσιο από μια συνηθισμένη αύξηση των επιτοκίων.

    Διαβάστε επίσης

    ΟΕΕ: Προσφέρει κατάρτιση και πιστοποίηση σε 2.000 άνεργους πτυχιούχους

    ΟΠΕΚ: Πρόβλεψη για μείωση στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2022

    ΟΔΔΗΧ: Σημαντική υπερκάλυψη στη δημοπρασία του 10ετούς ομολόγου



    ΣΧΟΛΙΑ