• Οικονομία

    Black Friday: 4+1 κόλπα για να μην πέσετε θύμα των προσφορών 

    • NewsRoom
    Black Friday

    Black Friday


    Η Black Friday έφτασε και ήδη τα καταστήματα έχουν ξεκινήσεις τις προσφορές.

    Η μεγάλη μέρα για εμπόρους και καταναλωτές έφτασε, σκορπίζοντας ελπίδα στις επιχειρήσεις για αύξηση των πωλήσεων και στους καταναλωτές για συμφέρουσες αγορές.

    Υπενθυμίζεται ότι παραδοσιακά… η Black Friday ή αλλιώς «Μαύρη Παρασκευή», oρίζεται συνήθως την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, αλλά πάντα ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ (23/11).

    4+1 κόλπα για να μην πέσετε θύμα των προσφορών

    Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) έχει συστήσει στους καταναλωτές «να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να μη δελεάζονται από φαινομενικά εντυπωσιακές προσφορές».

    4+1 κόλπα για να μην πέσει κάποιος καταναλωτής θύμα των «προσφορών» της «Μαύρης Παρασκευής»:

    1. Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα

    2. Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.

    3. Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς

    4. Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής

    5. Να ζητάνε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη».

    Συστήνεται επίσης στους καταναλωτές κατά την Black Friday:

    • Να μην παρέχουν ευαίσθητα δεδομένα αν δεν είναι απολύτως βέβαιοι για την ασφάλεια της ιστοσελίδας.
    • Να αγνοήσουν τις προσφορές που εμφανίζονται στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία τους.
    • Να προτιμούν να συναλλάσσονται με γνωστά σε αυτούς ηλεκτρονικά καταστήματα.
    • Σε περιπτώσεις άγνωστων ηλεκτρονικών καταστημάτων και πριν προχωρήσουν στη συναλλαγή, να διερευνούν τη φήμη τους στο διαδίκτυο.
    • Να κρατούν αρχείο με τις συναλλαγές τους.

    Ανοικτά την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα

    Ανοικτά θα είναι την Κυριακή 26 Νοεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την επικράτεια από 11:00 έως τις 20:00, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

    «Επίσης, την Παρασκευή 24/11/2023 (Black Friday) και την Δευτέρα 27/11/2023 Cyber Monday οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα έχουν μεγάλες προσφορές σε ποικιλία προϊόντων, με την αρτιότερη δυνατή εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό» σημειώνει ο ΣΕΛΠΕ.

    Μετά την Black Friday, η Cyber Monday

    Τρεις ημέρες μετά την Black Friday, δηλαδή τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, έρχεται η Cyber Monday, μια ακόμα ευκαιρία για φθηνές αγορές, που αφορά τις αγορές που γίνονται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.

    Διαβάστε περισσότερα για την Black Friday εδώ

    Διαβάστε επίσης:

    Thanksgiving: Τι γιορτάζουν οι Αμερικανοί, πότε ξεκίνησε η γιορτή

    «Δόκανο» Σκρέκα για τις προσφορές της Black Friday

    Black Friday: 65% των Ελλήνων δήλωσε ευχαριστημένο από τις αγορές του πέρυσι



    ΣΧΟΛΙΑ