• Business

    «Δόκανο» Σκρέκα για τις προσφορές της Black Friday

    Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Ανάπτυξης και Επένδυσεων

    Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων


    Σε χιλιάδες τιμοληψίες προϊόντων έχουν προχωρήσει οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης εν όψει Black Friday.

    «Προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι εκπτώσεις και προσφορές που θα γίνουν στις ημέρες Black Friday έχουμε συλλέξει τις τιμές από χιλιάδες προϊόντα προκειμένου να κάνουμε τη σύγκριση»  όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης για τις προσφορές και εκπτώσεις, που συνδιοργανώνουν το υπουργείο, το ΕΒΕΑ, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και ο ΣΕΒ.

    Αν και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι εκπτώσεις είναι πραγματικές ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι θα κάνουμε τις συγκρίσεις και αν προκύψουν φαινόμενα παραπλανητικών εκπτώσεων τότε θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

    Επιμένει ο πληθωρισμός στα τρόφιμα

    Ο υπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα  για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού των τροφίμων, ο οποίος, όπως είπε επιμένει αποτελώντας μια μεγάλη πρόκληση για το επόμενο χρονικό διάστημα, παρά τα καλά νέα για την οικονομία.

    Έχουμε δύο πρωτοβουλίες που τονώνουν τον ανταγωνισμό και διασφαλίζουν χαμηλότερες τιμές είπε ο κ. Σκρέκας.

    «Η μία είναι το καλάθι του νοικοκυριού, με τις πωλήσεις των προϊόντων που συμμετέχουν να είναι μέχρι και 60% πάνω σε σύγκριση με την περίοδο πριν ξεκινήσει το μέτρο και η δεύτερη αφορά στη Μόνιμη Μείωση Τιμής, στην οποία μέχρι τώρα έχουν ενταχθεί 924 προϊόντα».

    Ο  κ. Σκρέκας έκανε αναφορά σε αυτούς που επέκριναν την πρωτοβουλία σημειώνοντας στην αρχή ότι μόνο 100 προϊόντα είχαν ενταχθεί και τώρα όπως είπε «έχουμε ξεπεράσει τα 900 και η προθεσμία λήγει στο τέλος του μήνα».

    Τα ταμπελάκια Μόνιμη Μείωση Τιμής έχουν φέρει αύξηση τζίρου

    Μάλιστα ο υπουργός μετέφερε στοιχεία από μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ σύμφωνα με τα οποία τα πρώτα προϊόντα που εντάχθηκαν στην πρωτοβουλία για δέσμευση κλειδωμένης τιμής από 5%  για τουλάχιστον έξι μήνες, έχουν αυξήσει τον τζίρου τους κατά 15-20% τις πρώτες δύο τρεις εβδομάδες.

    Ο υπουργός είπε ότι η μείωση τιμών έχει αρχίσει ήδη να φαίνεται στα ράφια σε πολλές κατηγορίες προϊόντων και θα αποδώσει καρπούς ακόμη περισσότερο, ενώ όπως είπε πρόκειται για μέτρα που ενισχύουν τον ανταγωνισμό.

    Το τρίτο  μέτρο αφορά στους ελέγχους στην αγορά και στην τήρηση του πλαφόν των περιθωρίων κέρδους. Όπως είπε ο κ. Σκρέκας μόνο η Ελλάδα έχει εφαρμόσει ένα τέτοιο μέτρο περί αθέμιτης κερδοφορίας. Ο υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε από τις εταιρείες να σεβαστούν τον νόμο, τονίζοντας ότι πρέπει να αντιληφθούν την κοινωνική ανάγκη να διατηρηθούν οι τιμές για τα νοικοκυριά, για να ξεπεράσουν την ακρίβεια και δεύτερον να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των δικών τους επιχειρήσεων και να διατηρήσουν τον όγκο πωλήσεων. «Διότι τελικά αν καταστρέψουν τον καταναλωτή αυτό θα επηρεάσει και τις πωλήσεις τους» κατέληξε.

    Διαβάστε επίσης

    Κώστας Σκρέκας: Μείωσε τις τιμές της κατά 25% η πρώτη εταιρεία στην οποία βάλαμε πρόστιμο

    Σκρέκας: Πάνω από 800 κωδικοί στη μόνιμη μείωση τιμών – Εισπράχθηκε πρόστιμο €1 εκατ.

    Κώστας Σκρέκας: Νέα κίνητρα για τη βιομηχανία

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ