• Οικονομία

    Bitcoin: Τι συμβαίνει με το κρυπτονόμισμα;

    • NewsRoom


    Καθηλωμένοι οι επενδυτές παρατηρούν την εκρηκτική άνοδο του Bitcoin και διερωτώνται τι συμβαίνει με το κρυπτονόμισμα. Πότε θα σταματήσει η ανοδική τροχιά του και θα υπάρξει τελικά «ελεύθερη πτώση» με αβέβαια αποτελέσματα;

    Χθες προσωρινά το Bitcoin ξεπέρασε τα 19.700 δολάρια. Έως και τον περασμένο μήνα η τιμή του  δεν ξεπερνούσε τα 8.000 δολάρια ενώ την τελευταία εβδομάδα η τιμή ανέβηκε σχεδόν κατά 35%.

    Πολλοί εκτιμούν πως πρόκειται απλά για μια «φούσκα» που σύντομα θα σκάσει με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

    Αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν ενδεχομένως να θυμηθεί πως το bitcoin είχε αρκετά «σκαμπανεβάσματα». Η κατάρρευσή του στο παρελθόν οφειλόταν σε αρκετούς παράγοντες όπως hacking, επεμβάσεις ρυθμιστικών αρχών, ανταγωνισμός.

    Για παράδειγμα, όταν το διαδικτυακό ανταλλακτήριο Mt. Gox είχε «χακαριστεί» η τιμή του Bitcoin κατέρρευσε. Επιπλέον, οι επεμβάσεις (δις) των κινεζικών ρυθμιστικών αρχών είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει χαρακτηριστικά η τιμή του κρυπτονομίσματος.

    Ειδικοί αναφέρουν πως, όπως και να έχει, η επένδυση σε bitcoin ενέχει σε μεγάλο βαθμό ρίσκα που πλήττουν την αξιοπιστία του κρυπτονομίσματος. Εξάλλου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο μεγάλος ανταγωνισμός που υπάρχει σε σχέση με άλλα ψηφιακά νομίσματα, καθιστούν το bitcoin εξ αρχής ευάλωτο και τρωτό.

    Εν κατακλείδι, θα μπορούσε να ειπωθεί πως το μόνο σίγουρο είναι ότι… τίποτε δεν είναι σίγουρο για το κρυπτονόμισμα και οι επενδυτές θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση διαρκώς, παρακολουθώντας τις εξελίξεις με την τιμή του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κυρ. Μητσοτάκης: «Είμαστε έτοιμοι, έχουμε σχέδιο»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλέξης Χαρίτσης: Επενδύσεις άνω των 20 δισ. από τις συμφωνίες με την ΕΤΕπ



    ΣΧΟΛΙΑ