• Οικονομία

    Barclays: Τι προβλέπει για την ελληνική οικονομία και τις πολιτικές εξελίξεις

    • NewsRoom
    Barclays: Εξαγοράζει χαρτοφυλάκιο πιστωτικών καρτών της Gap αξίας 3,8 δισ. δολαρίων 

    Barclays: Εξαγοράζει χαρτοφυλάκιο πιστωτικών καρτών της Gap αξίας 3,8 δισ. δολαρίων 


    Η Ελλάδα θα είναι μεταξύ των θέματων που θα απασχολήσουν τους επενδυτές το 2018, καθώς ετοιμάζεται να βγει από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης το καλοκαίρι, αν και το σημαντικότερο θέμα για την επενδυτική κοινότητα θα είναι οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) μπροστά στη συνεχή βελτίωση της κατάστασης της οικονομίας, επισημαίνει σε νέα έκθεσή της η Barclays.

    Σύμφωνα με την Barclays, η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα στήριξης χωρίς να χρειαστεί περαιτέρω επίσημη οικονομική βοήθεια. Σε ό,τι αφορά δε τις προοπτικές για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η Barclays τονίζει ότι φέτος η χώρα είναι πιθανό να παρουσιάσει ρυθμό ανάπτυξης αντίστοιχο με της Ευρωζώνης, ο οποίος, ωστόσο, θα επιβραδυνθεί το 2019.

    Σε πολιτικό επίπεδο, βασικό σενάριο της Barclays παραμένει ότι η σημερινή κυβέρνηση θα  εξαντλήσει τη θητεία της, χωρίς, όμως, να αποκλείει την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, ιδίως επειδή η χώρα θα εξακολουθήσει και μετά το τέλος του προγράμματος να βρίσκεται σε εποπτεία με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις πολιτικής.

    Barclays

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: HSBC για Ελλάδα: Αδύνατο το «clean exit» χωρίς ελάφρυνση του χρέους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Citi: Θα δει η Ελλάδα το τέλος του έπους των Μνημονίων;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα 10 βήματα για έξοδο από το Μνημόνιο τον Αύγουστο



    ΣΧΟΛΙΑ