Οικονομία

Μπαράζ πληρωμών για «κουρεμένα» ενοίκια και αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού 

  • Βασίλης Τσεκούρας

Χρήστος Σταικούρας. Υπουργός Οικονομικών


Στους τραπεζικούς λογαριασμούς χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων και δικαιούχων της αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού πιστώνονται σήμερα οι κρατικές ενισχύσεις.
Οι πληρωμές έχουν ξεκινήσει ήδη και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως σήμερα το βράδυ.
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι:
  • 302.250 ιδιοκτήτες ακινήτων πιστώνονται σήμερα, στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ποσό συνολικού ύψους 116,7 εκατ. ευρώ, με το οποίο το Κράτος καλύπτει έως και το 80% της μείωσης του μισθώματος για το Α΄ τετράμηνο του 2021.

Από το παραπάνω ποσό:

– Τα 107,2 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στην κάλυψη από το Κράτος έως και του 80% της μείωσης του μισθώματος μηνός Απριλίου για 269.584 ιδιοκτήτες ακινήτων.

– Τα 91,5 εκατ. ευρώ αφορούν 296.354 φυσικά πρόσωπα και τα 25,2 εκατ. ευρώ αφορούν 5.896 νομικά πρόσωπα.

  • 1.367 ιδιοκτήτες ακινήτων πιστώνονται σήμερα, στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ποσό συνολικού ύψους 171.273,32 ευρώ, με το οποίο το Κράτος καλύπτει το 50% της μείωσης του μισθώματος για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Συνεπώς, για τα μειωμένα μισθώματα της περιόδου Μαρτίου 2020 – Απριλίου 2021 έχουν πραγματοποιηθεί συμψηφισμοί με φόρους και καταβολές χρημάτων συνολικού ύψους άνω των 551,5 εκατ. ευρώ.

  • 72.675 δικαιούχοι της Αυξημένης Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού μηνός Απριλίου έχουν πιστωθεί, μέχρι σήμερα, στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ποσό συνολικού ύψους 78 εκατ. ευρώ.

Έτσι, μόλις μία εβδομάδα μετά την έναρξη της υποβολής αιτήσεων χορήγησης της ενίσχυσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” της ΑΑΔΕ, έχει ήδη λάβει τη χρηματοδότηση το 86% των δικαιούχων που έχουν καταθέσει αίτηση.

Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς τους έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.

Διαβάστε επίσης: 

Ταμείο Ανάκαμψης: Πριν το τέλος Ιουλίου οι πρώτες εκταμιεύσεις

Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση παγίων δαπανών

Χρήστος Σταϊκούρας: Έως 50.000 επιχειρήσεις στην επιδότηση παγίων δαπανώνΣΧΟΛΙΑ