• Οικονομία

    Αύριο το απόγευμα η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Απρίλιο

    Το Σεπτέμβριο η ψήφιση του νέου κεφαλαιοποιητικού επικουρικού ταμείου

    Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων


    Εγκρίθηκε η δαπάνη πληρωμής των 472.899 εργαζομένων που τέθηκε σε αναστολή η σύμβαση εργασίας τους εντός Απριλίου.

    Ειδικότερα αύριο το απόγευμα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τα ποσά της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

    Η απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη αναφέρει “εγκρίνουμε τη μεταφορά πίστωσης ποσού ύψους διακοσίων είκοσι ενός εκατομμυρίων διακοσίων εβδομήντα δύο χιλιάδων οκτακοσίων εβδομήντα οκτώ ευρώ (221.272.878,00 €) από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2310989899 οικ. έτους 2021, για 472.899 πληρωμές δικαιούχων, που αφορούν αναλυτικά σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων μηνός Απριλίου 2021”.

    Για παράδειγμα εργαζόμενος που μπήκε σε αναστολή από 4 Απριλίου μέχρι 19 Απριλίου θα λάβει την επόμενη εβδομάδα αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 285 ευρώ. Τον υπόλοιπο μισθό του θα τον πληρωθεί από τον εργοδότη.

    Η αποζημίωση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ν. 4172/2013 (Α’ 167), δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα. Η καταβολή γίνεται εφάπαξ με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου – εργαζομένου, ο οποίος υποδεικνύεται στην υποβαλλόμενη αίτησή του.

    Από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ εξάγεται σε ηλεκτρονική μορφή αναλυτική κατάσταση δικαιούχων – εργαζομένων, η οποία περιλαμβάνει τα πλήρη στοιχεία τους, τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ, το πιστωτικό Ίδρυμα στο οποίο τηρείται ο λογαριασμός, το ποσό της καταβολής και το ΑΦΜ τους.

    Διαβάστε επίσης

    Την επόμενη εβδομάδα η πληρωμή για τις αναστολές Απριλίου



    ΣΧΟΛΙΑ