ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ: «Βόμβες» Σημανδράκου για Αυγενάκη – Ασφυκτικές πιέσεις να «αποδεσμευτούν τα δεσμευμένα ΑΦΜ»
Στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι ένας ΟΠΕΚΕΠΕ που θα λειτουργεί με δικαιοσύνη, διαφάνεια, συνέπεια και ταχύτητα, ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στο KΡΗΤΗ ΤV.
Μιλώντας για τα λάθη στα οποία υπέπεσε η διοίκηση του Οργανισμού Πληρωμών κατά την καταβολή των ενισχύσεων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σημείωσε:
Πρώτον, ότι δεν προχώρησε στον έλεγχο των 16.000 ΑΦΜ που έχει δεσμεύσει και δεύτερον, δεν ενεργοποίησε 88 εκατομμύρια ευρώ, από εκείνα που δικαιούντο οι αγρότες.
Αυτοί ήταν και οι λόγοι για τους οποίους ζήτησε την παραίτηση της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, σημειώνοντας πως «ο πρόεδρος αρνείται μέχρι στιγμής να παραιτηθεί και “ταμπουρώνεται” πίσω από τη διαδικασία διορισμού του, λέγοντας ότι έχει διοριστεί από το ΑΣΕΠ».
Ωστόσο, ο κ. Αυγενάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το νέο έτος θα υπάρξει νέα διοίκηση στον οργανισμό, η οποία θα μπορέσει να υλοποιήσει το στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση για έναν ΟΠΕΚΕΠΕ που θα λειτουργεί με διαφάνεια, ταχύτητα και συνέπεια, προς όφελος των παραγωγών.
Επισήμανε ότι η γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να βελτιωθούν τα ποσά που θα παραμείνουν στον Πυλώνα Ι του ΠΑΑ, απαντώντας σε ερώτηση για τη μεταφορά, εφέτος, 236 εκατ. από τον Πυλώνα Ι στον Πυλώνα ΙΙ, με αποτέλεσμα να είναι μειωμένα τα ποσά που δόθηκαν στην ενιαία ενίσχυση.
Σημείωσε ότι σύντομα θα εκσυγχρονιστεί και o Κανονισμός Λειτουργίας του ΕΛΓΑ, ενώ μιλώντας για τη Σχολή της Μεσσαράς, είπε ότι στόχος είναι να γίνει πρότυπο Σχολής στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μιλάμε για αναβάθμιση αλλά για ανάσταση της Σχολής, υπογραμμίζοντας επίσης ότι θα επαναλειτουργήσει και η Σχολή Ασωμάτων για την Κτηνοτροφία.
Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, ο κ. Αυγενάκης μεταβαίνει στις Βρυξέλλες όπου αύριο θα μετάσχει στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ.
Απόψε θα παραστεί σε σύσκεψη των υπουργών της EUMED-9, δηλαδή των εννέα υπουργών Γεωργίας χωρών της Μεσογείου, που θα γίνει στο περιθώριο της βραδιάς ιταλικής γαστρονομίας που οργανώνει ο Ιταλός ομόλογός του Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, προκειμένου να συζητήσουν για την δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, στον πρωτογενή τομέα.
Διαβάστε επίσης
Επίδομα θέρμανσης: Έως τις 22 Δεκεμβρίου η καταβολή της πρώτης δόσης
Ο «δεκάλογος» του ΣΕΒ για εκπτώσεις και προσφορές
Χατζηδάκης: Η Πολιτεία δεν μπορεί να συνεχίσει να «ευλογεί» τη φοροδιαφυγή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σχέδιο Ελευθερία: Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ξεκινά από σήμερα να συνοδεύει πλοία που έχουν εγκλωβιστεί στα Στενά του Ορμούζ
- Θ. Τρύφων και Δ. Δέμος: Η ιστορία ζωής δύο επιχειρηματιών, με όραμα και έντονη κοινωνική δράση
- Ετσι θα είναι τα τουριστικά συγκροτήματα της επόμενης δεκαετίας
- Stéphane Rolland: O αγαπημένος σχεδιαστής της Αθηνάς Ωνάση περιγράφει την υψηλή ραπτική ως γλυπτική σε κίνηση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.