• Οικονομία

    Από την 1η Φεβρουαρίου ο αυξημένος κατώτατος μισθός

    • NewsRoom

    O γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης


    Από την 1η Φεβρουαρίου 2019, θα ισχύσει ο αυξημένος κατώτατος μισθός, με τα σχετικά πορίσματα των αρμόδιων φορέων και των κοινωνικών εταίρων να ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», 105,5. Όπως είπε, το δεύτερο 15νθήμερο του Ιανουαρίου, θα γίνει όλη η πολιτική διεργασία που πρέπει, «για να καταλήξουμε οριστικά».

    «Άρα», υπογράμμισε, «ό,τι λέγεται σήμερα για το πόσο θα είναι, δεν είναι έγκυρο, δεν είναι ακριβές … Η εικόνα που έχουμε στο υπουργείο Εργασίας είναι τελείως διαφορετική από αυτό που αναπαράγεται από διάφορα ΜΜΕ και υποτίθεται “έγκριτους” δημοσιογράφους. Έχουμε σωρεία επιχειρησιακών και κλαδικών συμβάσεων που είναι πολύ πάνω από τα μέχρι σήμερα θεσμοθετημένα … τα 586 ευρώ είναι ένα ευτυχώς μακρινό παρελθόν» υποστήριξε ο κ. Νεφελούδης.

    «Περιμένουμε η διαβούλευση να τελειώσει πολύ σύντομα, ώστε να μπει σε εφαρμογή η διαδικασία αύξησης του κατώτατου από την 1η Φεβρουαρίου» επανέλαβε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, ενώ παράλληλα τόνισε ότι καταργείται ο υποκατώτατος για νέους κάτω των 25, «δημιουργώντας προϋποθέσεις περαιτέρω αυξήσεων».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αύξηση του κατώτατου μισθού για 550.000 εργαζόμενους – Οι κερδισμένοι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα στους χαμηλότερους σε όλο τον πλανήτη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κατώτατος μισθός: Πού θα κυμανθούν οι αυξήσεις από τον Ιανουάριο



    ΣΧΟΛΙΑ