Οικονομία

Από σήμερα το νέο ωράριο συναλλαγών στις τράπεζες

  • NewsRoom

ÔÁÌÅÉÏ ÔÑÁÐÅÆÙÍ – (Öùôï ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ/EUROKINISSI)


Από σήμερα, 2 Μαΐου, τίθεται σε ισχύ το νέο ωράριο συναλλαγών των τραπεζών, απόφαση που είχε προαναγγελθεί εδώ και αρκετό καιρό. Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), βάσει της νέας Συλλογικής Σύμβασης που υπέγραψε με την ΟΤΟΕ, από σήμερα, Πέμπτη 2 Μαΐου 2019, οι συναλλαγές στα καταστήματα των τραπεζών μελών της ΕΕΤ θα πραγματοποιούνται κατά τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα – Παρασκευή), κατά τις ώρες 08.00-14.00.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση των τραπεζοϋπαλλήλων είναι τριετούς διάρκειας και περιλαμβάνει σημαντικές ρυθμίσεις, όπως επισημαίνεται μέσω της ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος. Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν κυρίως στα εξής:

  • Στην προστασία της απασχόλησης.
  • Στη βελτίωση του εισοδήματος των τραπεζοϋπαλλήλων με την κάλυψη, εντός της τριετίας, μέρους των απωλειών.
  • Στην εκπαίδευση των τραπεζοϋπαλλήλων, ενόψει της ψηφιοποίησης των τραπεζικών εργασιών, καθώς και άλλες σημαντικές ρυθμίσεις με θεσμικό και οικονομικό περιεχόμενο.
  • Στο ωράριο συναλλαγών στις τράπεζες, το οποίο διαμορφώνεται την 2η Μαΐου από τις 08:00 έως τις 14:00, Δευτέρα έως Παρασκευή.

Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, «η υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι ιδιαίτερης σημασίας στις δυσμενείς συνθήκες, δεδομένου ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες, αλλά και οι εργαζόμενοι επιβάλλουν συνεννόηση και αμοιβαία κατανόηση, προκειμένου τόσο οι τράπεζες, όσο και οι εργαζόμενοι, να ανταποκριθούν στους ρόλους τους. Ειδικότερα, οι τράπεζες οφείλουν να σχεδιάσουν μία αποτελεσματική στρατηγική στήριξης της πραγματικής οικονομίας και των κοινωνικών αναγκών και σε αυτήν την κατεύθυνση οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν».

Από την πλευρά της, η ΟΤΟΕ σημειώνει ότι αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση, μετά την υπογραφή της νέας Κλαδικής Σ.Σ.Ε., αλλά τονίζει ότι θα παραμείνει σε ετοιμότητα, ενόψει των όποιων εξελίξεων στον χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέες περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας στις ελληνικές τράπεζες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Κατρούγκαλος: Έρχεται κινεζική τράπεζα στην Ελλάδα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πανικός στις τράπεζες: «Τεχνικό πρόβλημα» έκοψε ως και 100 ευρώ από τις συντάξεις


ΣΧΟΛΙΑ