ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέες διευκολύνσεις προβλέπονται για τις εργαζόμενες μητέρες που έχουν διαδοχική ασφάλιση, όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Άννα Ευθυμίου, σε συνέντευξή της στο ΕΡΤnews. Η τροποποίηση αυτή εντάσσεται στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο και αναμένεται να διευρύνει το δικαίωμα λήψης του επιδόματος μητρότητας – κυοφορίας.
Όπως εξήγησε η κα Ευθυμίου, «στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, φέρνουμε μία αλλαγή στο επίδομα μητρότητας και κυοφορίας – λοχείας, δηλαδή περισσότερες εργαζόμενες μητέρες, μισθωτές, θα δικαιούνται το επίδομα κυοφορίας – λοχείας. Τι γινόταν μέχρι σήμερα; Έπρεπε να είχα 200 μέρες ασφάλισης σε ένα ασφαλιστικό φορέα ως μισθωτή, πριν την εικαζόμενη ημερομηνία τοκετού. Τώρα δίνει τη δυνατότητα, αν ως μισθωτή έχει 150 μέρες ως μισθωτή σε ένα ασφαλιστικό φορέα και 50 μέρες σε ένα άλλο, αυτό το χρόνο θα τον βλέπουμε ενιαία και με βάση αυτό να δίδεται η δυνατότητα να δοθεί το επίδομα κυοφορίας – λοχείας».
Παράλληλα, η υφυπουργός ανέφερε πως «εμείς φέρνουμε και μία διάταξη στο νομοσχέδιο αυτό, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε ασφαλισμένους στον κλάδο της πρόσθετης ασφάλισης του ΟΓΑ, να πάρουν αυτό το χρόνο ως διαδοχικό χρόνο ασφάλισης, αν έχουν αλλάξει άλλο ταμείο. Για παράδειγμα, έστω ότι έχω 35 χρόνια ασφάλισης στον πρώην ΟΑΕΕ και είχα 5 χρόνια πρόσθετης ασφάλισης στον πρώην ΟΓΑ. Με 35 και 5 χρόνια, θα μπορεί κάποιος να βγει με πλήρη σύνταξη», σημείωσε η κα Ευθυμίου.
Διαβάστε επίσης
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα Λαζαρίδη – Αποστολάκη για το θέμα της αρμοδιότητας καταγραφής ζώων
GRECA: Εθνικό τέλος 7 ευρώ στα μικροδέματα από τρίτες χώρες για την αντιμετώπιση του ανταγωνισμού
Μητσοτάκης: Μάχη για την αλήθεια εναντίον των fake news – 4 εκατ. πολίτες θα δουν μόνιμες αυξήσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
