• Οικονομία

    Ανήσυχος για την παροχολογία ο Ντάισελμπλουμ-Κατά της αύξησης του κατώτατου

    • NewsRoom


    Την ανησυχία του για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων εξέφρασε ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος δήλωσε ωστόσο ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

    «Χρειάζεται πραγματικά σκληρή δουλειά. Δεν θα γίνει κάτι από μόνο του. Και είμαι λίγο ανήσυχος καθώς αυτή η χρονιά είναι μια εκλογική χρονιά, και θα είναι μια χαμένη χρονιά και τίποτα θετικό δεν θα γίνει όσον αφορά τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό στον τρόπο διακυβέρνησης, στον διοικητικό τομέα και σε βελτιώσεις στο εκπαιδευτικό και το φορολογικό σύστημα», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ — ΜΠΕ.

    Για την αναβάθμιση του κρατικού αξιόχρεου της Ελλάδας από τη Moody’s, έκανε λόγο για πολύ καλά νέα και θετικό σημάδι. Σημείωσε επίσης, πως η έξοδος στις αγορές είναι μια σταδιακή διαδικασία που απαιτεί χρόνο, αναφέροντας πως «η Ελλάδα έχει ήδη βγει στις αγορές κάποιες φορές, αλλά σταδιακά τοποθετεί ομόλογα σε ολόκληρη την καμπύλη αποδόσεων».

    Ο Ντάισελμπλουμ εκφράζει αμφιβολία αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού και ειδικά των νέων, ωστόσο, συνεχίζοντας, επισήμανε πως τα νέα συνεχίζουν να είναι θετικά, να πηγαίνουν προς στη σωστή κατεύθυνση και θα πρέπει να αξιοποιηθεί αυτή τη συγκυρία για να ωθηθούν τα πράγματα προς τα εμπρός.

    «Θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα θα παραμείνουν θετικά και σταθερά και ότι η οικονομική ανάπτυξη θα συνεχιστεί» δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup.

    Ερωτηθείς για τα πρωτογενή πλεονάσματα, δήλωσε ότι εάν μειωθούν «μετά θα προκύψει ένα μεγαλύτερο ζήτημα βιωσιμότητας του χρέους».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς το ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε διπλά από τη Novartis και άλλες εταιρείες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θέμα ωρών η έκδοση 10ετούς ομολόγου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H ώρα των φορολογικών δηλώσεων – Όλες οι αλλαγές



    ΣΧΟΛΙΑ