• Οικονομία

    Αναδρομικά: Τα βήματα που πρέπει να κάνετε αν δεσμευτούν

    • NewsRoom


    Τα βήματα στα οποία πρέπει να προχωρήσουν οι πολίτες σε περίπτωση δέσμευσης αναδρομικών απαρίθμησε φοροτεχνικός Σάντρα Γεράγγελου.

    Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι ο δικαιούχος που διαπίστωσε δέσμευση των αναδρομικών του θα πρέπει να κλείσει ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό ραντεβού με την τράπεζά του.

    Συγκεκριμένα, σε ερώτηση γιατί κρατά χρήματα η τράπεζα από ορισμένους πολίτες που έλαβαν αναδρομικά αφού αυτά είναι ακατάσχετα, η κ. Γεράγγελου απάντησε: “Πράγματι είναι ακατάσχετα τα αναδρομικά. Είναι θέμα τραπέζης”.

    Και συνέχισε λέγοντας ότι ο άμεσα ενδιαφερόμενος “θα πρέπει να επικοινωνήσει με την τράπεζα του προκειμένου να γίνει μια επανεκκαθάριση των αναδρομικών του και να μην κατάσχουν τα χρήματα αυτά”.

    Η φοροτεχνικός διευκρίνισε ότι δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός για το θέμα αυτό και ότι είναι λάθος της τράπεζας.

    Η ίδια εξήγησε τον λόγο που η τράπεζα κρατά χρήματα από ορισμένους πολίτες που έλαβαν αναδρομικά. “Δεν μπορεί ουσιαστικά η τράπεζα να αναγνωρίσει για τι χρήματα πρόκειται, δεν μπορεί να αναγνωρίσει ότι είναι ποσό αναδρομικών και έτσι δεσμεύει κάποιο ποσό από τα χρήματα αυτά. Άρα λοιπόν θα επικοινωνήσει με την τράπεζά του για να αποδεσμευτούν τα χρήματα”.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ποιες αλλαγές έρχονται από 1-1-2021 στους μισθούς των εργαζομένων

    «Aσφυξία» λόγω όγκου παραγγελιών στη Γενική Ταχυδρομική: Aναστέλλει υπηρεσίες της

    Lockdown: O οδικός χάρτης των Χριστουγέννων – Με ποια σειρά θα λειτουργήσουν τα καταστήματα



    ΣΧΟΛΙΑ