ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσαν δηλώσεις του υφυπουργού Μεταφορών Ν.Μαυραγάνη σύμφωνα με τις οποίες τα τέλη κυκλοφορίας θα συνδεθούν τόσο με την αξία των αυτοκινήτων, όσο και με τις εκπομπές ρύπων.
Πηγές ΥΠΟΙΚ υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Συγκεκριμένα αναφέρουν «τέτοιου είδους αλλαγές θα γίνουν όταν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, γιατί δεν μπορούν να διορθωθούν αδικίες και στρεβλώσεις για κάποιες κατηγορίες οχημάτων, χωρίς να επιβαρυνθούν άλλες κατηγορίες».
Σημειώνεται ότι χθες το πρωί, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης σημείωσε ότι υπάρχει περίπτωση να υιοθετηθούν αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας από το 2019.
Όπως είπε, η εισήγηση του υπουργείου είναι τα τέλη κυκλοφορίας να είναι αναλογικά με την αξία του αυτοκίνητου, καθώς και να λαμβάνονται υπ’ όψιν περιβαλλοντικά κριτήρια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Morgan Stanley: Πακέτο δανείων 2,3 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Baldwin
- Κομισιόν: Έβγαλε οδηγίες επιβίωσης 72 ωρών για τους πολίτες όλης της Ευρώπης σε περίπτωση κρίσης ή απειλής
- Goldman Sachs: Έως 15 εκατ. θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ κινδυνεύουν από την AI
- Pizza Fan: Διορία για την πληρωμή των εργαζομένων – Δύο επενδυτές συζητούν για την εξαγορά της αλυσίδας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.