• Οικονομία

    Αύξηση «φωτιά» στα διπλώματα οδήγησης – Έως και 1.000 ευρώ το κόστος

    • NewsRoom
    διπλωμα οδηγησης

    Εξέταση για το δίπλωμα οδήγησης


    Το χέρι βαθιά στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν όσοι θελήσουν να βγάλουν δίπλωμα οδήγησης από δω και στο εξής, αφού αναμένεται να έρθει αύξηση του κόστους, της τάξεως των 300 ευρώ, με το συνολικό λογαριασμό να «κλείνει» στα 1.000 ευρώ.

    Αυτά αποκάλυψε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης, Παναγιώτης Χαρμπής, στην πρωινή ζώνη του τηλεοπτικού σταθμού Open. Ο κ. Χαρμπής υπενθύμισε ότι, μέχρι πρότινος, το συνολικό κόστος έκδοσης διπλώματος οδήγησης ανερχόταν στα 600-640 ευρώ, συμπεριλαμβάνοντας τόσο το κόστος των θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων προετοιμασίας, όσο και τα εξέταστρα. Ωστόσο, με το νέο σύστημα που πρόκειται να εφαρμοστεί, η τιμή κόστους θα διαφοροποιηθεί προς τα πάνω, με την αύξηση να φτάνει έως και τα 300 ευρώ. Αιτία της αύξησης αυτής είναι ένα επιπλέον ασφάλιστρο, που θα προστεθεί στα έξοδα, καθώς κατά τη διαδικασία της πρακτικής εξέτασης -δηλαδή της οδήγησης- θα απουσιάζει από το όχημα ο εκπαιδευτής οδήγησης.

    Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Χαρμπής «Και κανένα μάθημα επιπλέον να μην χρειαστεί να κάνει ο υποψήφιος οδηγός, το κόστος που ανεβαίνει είναι 160 ευρώ. Αν θέλει να κάνει και μερικά επιπλέον μαθήματα, τότε το κόστος αυξάνεται κατά 300 ευρώ. Φτάνει, δηλαδή, λίγο πιο κάτω από 1.000 ευρώ»

    «Αυτή η αύξηση πάει στις Ασφάλειες, στο Δημόσιο κι όχι σε εμάς», συμπλήρωσε ο Γενικός Γραμματέας.

    Ο ίδιος ενημέρωσε, επιπροσθέτως, σχετικά με τη νέα παράταση που έχει δοθεί σε όσους έχασαν την προθεσμία να εξεταστούν για το δίπλωμα οδήγησης. Όπως είπε, η νέα παράταση ισχύει μέχρι τις 29 Ιουλίου.

    Δείτε παρακάτω τα όσα ανέφερε ο κ. Χαρμπής σχετικά με τις αλλαγές στην εξέταση του διπλώματος οδήγησης:



    ΣΧΟΛΙΑ