• Οικονομία

    Αδήλωτα εισοδήματα: Εκπνέει η προθεσμία-Νέα παράταση ζητούν οι φοροτεχνικοί

    • NewsRoom
    Εισόδημα Αλληλεγγύης


    Εκπνέει η προθεσμία που δόθηκε από την ΑΑΔΕ για τα αδήλωτα εισοδήματα, την ώρα που οι φοροτεχνικοί ζητούν να δοθεί νέα παράταση. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) ζητά με επιστολή της να δοθεί νέα παράταση στην καταλητική ημερομηνία υποβολής της οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών (αδήλωτα εισοδήματα) μέχρι τις 31 Μαρτίου 2018.

    Σε σχετική ανακοίνωσή της επαναφέρει για ακόμα μια φορά το θέμα της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης, δεδομένης και της πρόσφατης έκδοσης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (2937/2017), με την οποία έχουν προκύψει αρκετά σημεία που χρίζουν διευκρίνισης.

    «Θέλοντας να τονίσουμε εκ νέου και την εισπρακτική σημασία του μέτρου αυτού – όμως τα χρονικά περιθώρια όπως και κενά που δημιουργήθηκαν με τις προηγούμενες μικρές παρατάσεις δεν έδωσαν τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής στις ΔΟΥ και στους φορολογούμενους – και θεωρούμε απαραίτητο ότι χρειάζεται να δοθεί εκ νέου παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής της οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών του Ν.4446/2016, μέχρι τις 31/03/2018».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συντάξεις: Ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη διαδοχική ασφάλιση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοινωνικό μέρισμα: Άνοιξε την Κυριακή η πλατφόρμα με 23.000 αιτήσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εκλογές δικηγόρων: Οι νέοι πρόεδροι σε 5 δικηγορικούς συλλόγους



    ΣΧΟΛΙΑ