• Οικονομία

    ΑΑΔΕ: Τέλος οι επισκέψεις στη ΔΟΥ για νέες κατηγορίες χαρτοσήμου

    • NewsRoom
    Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής της ΑΑΔΕ

    Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής της ΑΑΔΕ


    Συνεχίζει την ψηφιοποίηση των διαδικασιών για την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εντάσσοντας νέες κατηγορίες παραβόλων για το τέλος χαρτοσήμου στην υπηρεσία του ηλεκτρονικού παράβολου (e-Παράβολο).

    Συγκεκριμένα, τα παρακάτω τέλη χαρτοσήμου εντάχθηκαν και καταβάλλονται πλέον μέσω της εφαρμογής e-Παράβολο:

    · τα πάγια τέλη χαρτοσήμου, που πληρώνονται ιδίως σε περιπτώσεις που απαιτείται να εκδοθεί άδεια, όπως θρησκευτικού γάμου, κυνηγιού, λειτουργίας τουριστικών ή ταξιδιωτικών γραφείων

    · αναλογικά τέλη χαρτοσήμου, όπως για τέλη μεταγραφής, μισθωμάτων και τέλη χαρτοσήμου που προκαταβάλλονται για πράξεις που πραγματοποιούνται κυρίως από συμβολαιογράφους και υποθηκοφύλακες.

    Η πληρωμή των παραπάνω τελών γίνεται μέσω του gov.gr, με χρήση κωδικών taxisnet, ή μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE στη διαδρομή «Εφαρμογές / Πολίτες ή Επιχειρήσεις / e-Παράβολο».

    Οι κατηγορίες τελών χαρτοσήμου που εντάσσονται στην εφαρμογή e-Παράβολο αναφέρονται αναλυτικά στον επισυναπτόμενο πίνακα και την Εγκύκλιο της ΑΑΔΕ Ε. 2044/2023.

    Από τις 10/07/2023 τα παραπάνω τέλη χαρτοσήμου καταβάλλονται αποκλειστικά ψηφιακά μέσω του e-Παράβολο και δεν θα εξοφλούνται μέσω επίσκεψης στις ΔΟΥ.

    Διαβάστε επίσης: 

    ΑΑΔΕ: Το 85% των επιστροφών φόρου εισοδήματος πληρώθηκε ή συμψηφίστηκε

    Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: Τα 3 σενάρια για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

    ΑΧΙΑ: Η επενδυτική βαθμίδα θα δώσει «φτερά» στις ελληνικές μετοχές – Τι θα συμβεί με την αναβάθμιση σε αναπτυγμένη αγορά



    ΣΧΟΛΙΑ