Μπροστά σε ένα τεράστιο παράνομο φορτίο με τσιγάρα βρέθηκαν οι ελεγκτές Τελωνείου Κήπων ΑΑΔΕ την περασμένη Παρασκευή. Οι πληροφορίες που είχαν φτάσει στα χέρια τους μιλούσαν για ένα φορτηγό που θα ερχόταν από την Τουρκία και θα κατευθυνόταν προς τη Γερμανία. Οι τελωνειακοί της ΑΑΔΕ το ακινητοποίησαν και ξεκίνησαν έλεγχο στο φορτηγό.

1

Σύμφωνα με τα συνοδευτικά τελωνειακά παραστατικά, το φορτηγό μετέφερε ενδύματα και μεταλλικά εξαρτήματα. Ο τελωνειακός έλεγχος διαπίστωσε απόπειρα εισαγωγής λαθραίων καπνικών με τη μέθοδο της τάπας, δηλαδή τη χρήση ρυμούλκας (τύπου ψυγείου) με τοποθέτηση μεταλλικών εξαρτημάτων εντός μεγάλων χαρτοκιβωτίων, τοποθετημένα ως την οροφή (θύρες) της ρυμούλκας που ήταν πολύ δύσκολο να μετακινηθούν λόγω του μεγάλου βάρους τους (περίπου 300 κιλά έκαστο).

Αφού μετακινήθηκαν τα χαρτοκιβώτια με τα μεταλλικά εξαρτήματα από τον έλεγχο, βρέθηκαν δώδεκα χιλιάδες τετρακόσια ενενήντα έξι (12.496) κούτες τσιγάρα των διακοσίων (200) τεμαχίων έκαστη, ήτοι 2.499.200 τεμάχια τσιγάρα εντός χαρτοκιβωτίων. Οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις των ευρεθέντων ανέρχονται στα 508.788,88 ευρώ και η συνολική τους αξία στα 577.067,78 ευρώ κατά προσέγγιση. Οι ακριβείς δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις και η ακριβής αξία θα προσδιοριστούν έπειτα από την πραγματογνωμοσύνη α) των εταιρειών στις οποίες ανήκουν τα σήματα και β) του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Πίσω από τις κούτες με τα τσιγάρα βρέθηκε μεγάλη ποσότητα παραποιημένων ενδυμάτων (υπό καταμέτρηση).

Το όχημα και τα ως άνω είδη κατασχέθηκαν και ακολουθούνται οι εκ του νόμου προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές διαδικασίες. Ο έλεγχος για τα παραποιημένα συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης: 

Ακτή και Camping Ποσειδίου Καλάνδρας: Έντεκα επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την αξοποίησει του ακινήτου

Συνάντηση Πιερρακάκη με τον πρόεδρο του ΤΕΕ

IRIS, φοροδιαφυγή και επενδύσεις στις τράπεζες στο «μενού» της συνάντησης Στουρνάρα – Πιερρακάκη