• Most Popular

    The wise man: Η νομοθετική ρύθμιση για ΔΟΛ και οι υποτροφίες της Εθνικής τράπεζας

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Στην κυβέρνηση υπάρχει η σκέψη να προχωρήσει ακόμα και σε νομοθετικές ρυθμίσεις (θα αφορά τα δάνεια) για να μπορέσει να ελέγξει το άλλοτε κραταιό συγκρότημα του ΔΟΛ. Τράπεζες και Τρόικα είναι το μεγάλο ζήτημα τι θα πουν. Προφανώς θα πρέπει να καταρτισθεί και ένα business plan. Πολλά ακούγονται και για το MEGA καθώς λέγεται ότι ετοιμάζουν την επαναλειτουργία του Βαρδινογιάννης και Μπόμπολας. Εάν φυσικά οι δυο επιχειρηματίες βάλουν το χέρι στην τσέπη τότε είναι σαφές ότι το κανάλι θα αναγεννηθεί.

    H Εθνική Τράπεζα, η υποτροφία και ο Φλογαΐτης
    illustrate the wise manΥποτροφία σε τέκνο εργαζομένου της έδωσε η Εθνική Τράπεζα προκειμένου να σπουδάσει στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου, όπως πληροφορείται η στήλη. Η υποτροφία είχε ανακοινωθεί στο δίκτυο της τράπεζας στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου και αφορούσε σε τέκνο εργαζόμενου έως 26 ετών. Η αλήθεια είναι ότι τέτοιου είδους κινήσεις είναι αξιέπαινες όταν συμβαίνουν, καθώς πολλοί είναι οι εργαζόμενοι πλέον που αδυνατούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Ωστόσο, προκάλεσε αρκετούς ψιθύρους στο εσωτερικό της τράπεζας αναφορικά με την επιλογή του συγκεκριμένου Οργανισμού.
    Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου ανήκει στον γνωστό καθηγητή και νομικό Σπύρο Φλογαΐτη, ο οποίος είχε διατελέσει και Νομικός Σύμβουλος επί της διοικήσεως Αράπογλου. Ένα πρόσωπο που διαθέτει άριστες σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα και κατά το παρελθόν είχε διατελέσει και υπηρεσιακός υπουργός. Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλουμε να φανταστούμε ότι επελέγη ο συγκεκριμένος οργανισμός για τη χορήγηση υποτροφίας λόγω του περάσματος του κ. Φλογαΐτη από την Εθνική. Δεν τα λέμε εμείς αλλά οι εργαζόμενοι.
    Κυρανάκης: Υποκινητής καταληψιών ο Τζανακόπουλος 
    Ο Κώστας Κυρανάκη, ο 29χρονος αναπληρωτής εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο οποίος “βρέθηκε” στη λίστα του Forbes με τους 30 νέους που έχουν με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη, μπορει ακόμα να μην έχει στην πράξη επιρροή όμως δεν του λείπει το νεύρο. Χθες το βράδυ στην εκπομπή του νεοδημοκράτη Γ. Κουβαρά στο πασοκικό Action 24,  ο Κυρανάκης είπε ότι δυσκολεύτηκε να βγάλει τη νομική γιατί κάτι τύποι σαν τον Τζανακόπουλο, έκαναν καταλήψεις και ακυρώνονταν εξεταστικές περίοδοι.
    Είπε μάλιστα τη λέξη υποκινούσε. Υποκινητής ο Τζανακόπουλος. Πάντως ο Τζανακόπουλος με το που έγινε κυβέρνηση και την πρώην του βόλεψε (πρώτα στην Τράπεζα Αττικής και στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και μετά διευθύνουσα σύμβουλο στην Κεντρική Αγορά) και υπουργός έγινε. Εκτός από υποκινητής καταληψιών είναι και ρουσεφτολόγος…
    Ενας Ινδός στον ΟΤΕ 
    Srini Gopalan ΟΤΕ
    Srini Gopalan. OTE

    Ο ΟΤΕ εξέλεξε νέο μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου τον Srini Gopalan. Ο Srini Gopalan δεν είναι γερμανός ούτε έλλην. Είναι από την Ινδία όπου και σπούδασε και εργάστηκε στα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του για να πάει μετά στη Μεγάλη Βρετανία και εν συνεχεία στον όμιλο της Deutsche Telekom. Οπως είναι γνωστό οι Ινδοί έχουν πολλά κοινά με τους Ελληνες και η συμβίωση μπορεί να είναι αρμονική. Μπορεί και όχι.

    Εν αναμονή των χρημάτων του ΕΣΠΑ οι επιχειρήσεις
    the wise man
    the wise man

    Εν αναμονή των χρημάτων του ΕΣΠΑ από διάφορες  δράσεις που έχουν εγκριθεί είναι δεκάδες επιχειρήσεις στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για προγράμματα σε διαφόρους τομείς της ελληνικής οικονομίας όπως για παράδειγμα η βιομηχανία, τα φάρμακα, οι κατασκευές κτλ. τα οποία έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές και είναι θέμα χρόνου να πέσουν στην αγορά. Αυτό άλλωστε είναι και το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης αλλά και του αρμόδιου για το ΕΣΠΑ υπουργού κ. Αλέξανδρου Χαρίτση. Μάλιστα από ότι πληροφορούμαστε υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από γνωστά μελετητικά γραφεία τα οποία ξεσκονίζουν τις εγκεκριμένες δράσεις ώστε να προχωρήσουν στην κατάθεση των σχετικών φακέλων.

    Παράταση για International Life
    Η Τράπεζα της Ελλάδος έδωσε παράταση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017 στην αναστολή πληρωμών εκ μέρους των ασφαλιστικών εταιρειών INTERNATIONAL LIFE Ανώνυμη Εταιρία Ασφαλίσεων Ζωής και IΝΤΕRΝΑΤΙΟΝΑL LΙFΕ Ανώνυμος Εταιρία Γενικών Ασφαλίσεων. Η Τράπεζα της Ελλάδος θεωρεί ότι πλοιρούνται οι προϋποθέσεις για την διατήρηση των μέτρων εξυγίανσης και ειδικότερα η αναστολή των πληρωμών…. Να δούμε τι θα γίνει εάν τελικά δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία με την Εθνική Ασφαλιστική.
    Και η ΕΥΠ στον αγώνα… 
    Ενα μικρό σχόλιο θα πρέπει να κάνουμε αφού το υπ΄αριθμόν 1 προεδρικό διάταγμα για το 2017 αφορά την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών τη γνωστή σε όλους Ε.Υ.Π. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε το νέο οργανόγραμμα και την αναδιάρθρωση της υπηρεσίας. Τυχαίο;



    ΣΧΟΛΙΑ