• Βιωσιμότητα

    Mononews2030: Η Νέα Στρατηγική του mononews.gr

    • NewsRoom
    Mononews2030


    Η νέα ψηφιακή πραγματικότητα, οι τεχνολογικές καινοτομίες, οι συνεχείς αλλαγές σε επίπεδο αγορών και Κυβερνήσεων, οι μεταβαλλόμενες καταναλωτικές ανάγκες, οι νέες δυνατότητες που ανοίγονται στο εργασιακό περιβάλλον και η αναγκαιότητα της βιώσιμης ανάπτυξης συνθέτουν ένα πολύ διαφορετικό οικοσύστημα παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια. Είναι ξεκάθαρο ότι οι υφιστάμενες οικονομικές, γεωπολιτικές, κοινωνικές και τεχνολογικές δομές μετασχηματίζονται σε ένα διαφορετικό status quo. Οι καιροί επιτάσσουν την ανάγκη οι επιχειρήσεις να επιφέρουν θετικό αντίκτυπο σε όλα τα πεδία δραστηριοποίησής τους και να αποτελούν πηγή έμπνευσης για την κοινωνία και το σύνολο των εργαζομένων τους.

    Το mononews.gr, όντας στον πυρήνα της ενημέρωσης, παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις και τις αντιμετωπίζει ως μία νέα πρόκληση, επαναπροσδιορίζοντας έτσι τους στόχους του για το μέλλον. Ως ένα εκ των πιο δυνατών επιχειρηματικών και οικονομικών media δεσμεύεται:

    • να εμπνέει καθημερινά τους αναγνώστες του, ενισχύοντας τη θεματολογία με περιεχόμενο ανάλογο των συνθηκών, έχοντας ως γνώμονα τη θετική του επιρροή στην κοινωνία ως μέσο μετάδοσης ειδήσεων, γνώσης και πληροφορίας·
    • να συμβάλλει ολοένα και περισσότερο για ένα βιώσιμο μέλλον·
    • να είναι κερδοφόρος επιχείρηση, γεγονός που θα συμβάλει στο να είναι καλός εργοδότης.

    Το Όραμα του Μononews για το 2030

    Το όραμά μας για το 2030 είναι να είμαστε το κορυφαίο οικονομικό και επιχειρηματικό site που θα ενημερώνουμε στοχευμένα, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα τους αναγνώστες μας για τις επιχειρηματικές, οικονομικές, πολιτικές και τεχνολογικές εξελίξεις, λειτουργώντας με υπεύθυνο τρόπο προς τους εργαζομένους μας αλλά και την κοινωνία.

    Αναγνωρίζοντας την κοινωνική ευθύνη που φέρουμε ως Μέσο Ενημέρωσης, δεσμευόμαστε να πρωτοστατούμε στην ενημέρωση και να εκπαιδεύουμε καθημερινά το κοινό σε θέματα Καινοτομίας, Υποδομών, Βιωσιμότητας, Κοινωνίας και Ενέργειας, καταγράφοντας τις εξελίξεις που συντελούνται σε παγκόσμιο επίπεδο και αναλύοντας τη σημασία τους για τον αναγνώστη. Η συμμετοχή των θεσμικών οργάνων, των εμπλεκόμενων μερών αλλά και των αναγνωστών σε έναν δημόσιο διάλογο πάνω σε αυτά τα θέματα, θα βοηθήσει στο να συμβάλουμε όλοι μαζί στην οικοδόμηση μίας καλύτερης νέας εποχής.

    Οι στόχοι

    Το mononews.gr θέτει τους στόχους του κάτω από το πρίσμα 5 διαφορετικών δεδομένων που συνθέτουν τη Στρατηγική για το 2030:

    Πελάτες: Ο πρώτος στόχος έχει να κάνει με την ισχυροποίηση των δεσμών μεταξύ του μέσου και των πελατών (κατ’ επέκταση των μαρκών που επιλέγουν να διαφημιστούν στο μέσο). Με γνώμονα τη συνεχή ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε συνεχώς τους τρόπους προβολής επιδιώκοντας την ενίσχυση του customer loyalty και την προσέλκυση νέων συνεργατών.

    Αναγνώστες: Ενίσχυση θεματολογίας με στόχο τη συνεχή εκπαίδευση των αναγνωστών μας σε φλέγοντα θέματα γύρω από την Καινοτομία, τις Υποδομές, τη Βιωσιμότητα, την Κοινωνία και την Ενέργεια.

    Οργάνωση & Μετασχηματισμός: Η οργανωτική ευθυγράμμιση της εταιρείας και ο μετασχηματισμός έχουν ως στόχο 1) τη βέλτιστη προετοιμασία της εταιρείας για τις μελλοντικές και ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις του κλάδου και 2) την επίτευξη ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος που θα στηρίζει τους εργαζομένους του, παρέχοντάς τους δυνατότητες εξέλιξης, θα προάγει το διάλογο και θα σέβεται την εκάστοτε προσωπικότητα.

    Κοινωνία: Το ύφος και το περιεχόμενο του μέσου αποσκοπούν στη διαμόρφωση της συλλογικής συνείδησης για την προστασία του πλανήτη και στο δικαίωμα όλων των ανθρώπων να ζήσουν με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και ισότητα.

    Βιωσιμότητα: Το mononews.gr ως digital μέσο θα συνεχίσει να έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, καθώς αποτελεί μία green επιλογή για την ενημέρωση που συμβάλει στον περιορισμό του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

    Υιοθετώντας την παραπάνω στρατηγική για το μέλλον, το mononews.gr αποσκοπεί στο να διευρύνει ακόμη περισσότερο την επιρροή του στο κομμάτι των οικονομικών digital media, μέσα από υπεύθυνες κινήσεις που παράλληλα θα εξασφαλίσουν την βιώσιμη ανάπτυξη σε επίπεδα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης.

    Περισσότερα για τη νέα ενότητα Mononews2030 δείτε εδώ



    ΣΧΟΛΙΑ