• ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ

    Περιβάλλον

    Παπαστράτος-ΔΕΘ: Μια συνεργασία με θετικό πρόσημο βιωσιμότητας

    • NewsRoom

    Η Παπαστράτος είναι ο Επίσημος Υποστηρικτής της 86ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (10-18/09), μίας από τις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις των Βαλκανίων, με τους εκθεσιακούς χώρους να είναι ήδη sold out.

    Στόχος της διοργάνωσης, την οποία η ιστορική ελληνική εταιρεία στηρίζει για 5η συνεχή χρονιά, είναι η προαγωγή της υγιούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας, η ανάδειξη των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας και η ενίσχυση της Βορείου Ελλάδος.

    Η συγκεκριμένη συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο της ενιαίας εταιρικής στρατηγικής της Παπαστράτος, η οποία έχει θέσει τη βιωσιμότητα στον πυρήνα της επιχειρηματικής δραστηριότητάς της και ως πυξίδα για κάθε δράση στην οποία συμμετέχει.

    Συγκεκριμένα, στην κατεύθυνση των δεσμεύσεων που γίνονται πράξεις και της σταθερής σύμπραξής της με φορείς και θεσμούς που συμμερίζονται το όραμά της, η Παπαστράτος και η ΔΕΘ κάνουν φέτος τα πρώτα κοινά βήματα τους προς το συλλογικό όραμα για μία βιώσιμη Ελλάδα.

    Συγκεκριμένα, η Παπαστράτος εστιάζει στη μετατροπή του εμβληματικού Βελλιδείου Συνεδριακού Κέντρου, σε έναν χώρο διοργάνωσης εκδηλώσεων με το ελάχιστο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, φιλοδοξώντας αυτό να αποτελέσει μια καλή πρακτική και να εμπνεύσει ευρύτερα για την αξιοποίηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας προς όφελος του περιβάλλοντος και της κοινωνίας.

    Επιπλέον, με τη βοήθεια εξειδικευμένων συνεργατών, η Παπαστράτος σχεδίασε και διέθεσε στην Helexpo έναν ολοκληρωμένο οδηγό διοργάνωσης βιώσιμων εκδηλώσεων και ένα πιλοτικό πρόγραμμα αποτελεσματικής ανακύκλωσης.

    Η βιωσιμότητα πρωταγωνιστεί στην 86η ΔΕΘ με την υποστήριξη της Παπαστράτος

    Σε αυτό το πλαίσιο, το αφιέρωμα της 86ης ΔΕΘ στην Κυκλική Οικονομία παρουσιάζει φέτος τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, λύσεις και προϊόντα στο πεδίο της ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτό είναι ακόμη ένα βήμα που κάνει πράξη τη δέσμευση #prostokalytero, ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση της στρατηγικής για βιώσιμη ανάπτυξη της Παπαστράτος, που έχει ήδη φέρει θετική αλλαγή σε μια σειρά από τομείς.

    «Οι δεσμοί που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με την Παπαστράτος είναι ιδιαίτερα στενοί και καταδεικνύουν την κοινή μας στόχευση για την προαγωγή της επιχειρηματικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης», δήλωσε για την επίσημη υποστήριξη της 86ης ΔΕΘ από την Παπαστράτος ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης.

    «Διανύουμε μία περίοδο γεμάτη προκλήσεις που επηρεάζουν τη ζωή όλων μας. Στην Παπαστράτος πιστεύουμε ότι οι πράξεις μας είναι πιο αναγκαίες από ποτέ. Πράξεις #prostokalytero που μας συμπεριλαμβάνουν όλους. Για 5η συνεχή χρονιά στηρίζουμε τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έχοντας στο επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη. Εστιάζουμε στη σταδιακή μετατροπή του Βελλιδείου σε έναν χώρο με το ελάχιστο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και δημιουργούμε έναν ολοκληρωμένο οδηγό διοργάνωσης βιώσιμων εκδηλώσεων. Έχουμε διανύσει πολλά βήματα #prostokalytero. Αλλά δεν σταματάμε. Όλοι μαζί, συνεχίζουμε με πράξεις. Γιατί αυτό είμαστε. Είμαστε οι πράξεις μας», ανέφερε από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας, Ιάκωβος Καργαρώτος.