• Mononews TV

    Warren Buffett: Οι τρεις βασικές κινήσεις του μεγαλοεπενδυτή – mononewsTV

    • NewsRoom

    Η Berkshire Hathaway του Warren Buffet ισχυροποίησε την μεγαλύτερη θέση του χαρτοφυλακίου της, αύξησε τις τοποθετήσεις της στον κλάδο ενέργειας και πραγματοποίησε μικρές αλλαγές στις επενδύσεις της στον χρηματοοικονομικό κλάδο, κατά το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου.

    Η κορυφαία επένδυση στην Apple

    Οι μετοχές της Apple υποχώρησαν μέχρι τα 129 δολάρια τον Ιούνιο, σχεδόν 30% κάτω από το ανώτατο όριο των 183 δολαρίων που βρέθηκαν στην αρχή του τρέχοντος έτους.

    Ο Buffett και η ομάδα του πιθανότατα θεώρησαν την κίνηση αυτή ως ευκαιρία, δεδομένου ότι αγόρασαν σχεδόν 4 εκατομμύρια περισσότερες μετοχές της κατασκευάστριας του iPhone το δεύτερο τρίμηνο, αυξάνοντας το μερίδιό τους σε 895 εκατομμύρια μετοχές ή ποσοστό 5,6%, αναφέρει το business insider.

    Η Apple αποτελεί την κορυφαία επένδυση της Berkshire, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 40% του χαρτοφυλακίου μετοχών του ομίλου, ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Η θέση της στην εταιρεία έχει εκτιναχθεί σε αξία από 122 δισεκατομμύρια δολάρια σε 155 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο τις τελευταίες έξι εβδομάδες, χάρη στην ανάκαμψη της τιμής της μετοχής της Apple κατά 27% τη συγκεκριμένη περίοδο.

    Σημειώνεται ότι η επενδυτική του Buffett ξόδεψε περίπου 36 δισεκατομμύρια δολάρια για να χτίσει το μερίδιο της στον τεχνολογικό κολοσσό μεταξύ 2016 και 2018, που σημαίνει ότι έχει υπερτετραπλασιάσει τα χρήματά της -στα χαρτιά- μέσα σε λίγα χρόνια.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ