ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η μεγάλη αποκάλυψη για Paulson και Πειραιώς, ποιοι ισχυροί μπαίνουν στην Qualco, πώς o Τάκη βούλιαξε την Speedex, πώς ο Κούτρας έσφαξε τα “γουρουνάκια” της Δομικής, η νέα κίνηση του εφοπλιστή Γιαλόζογλου και το lunch της Χριστιάννας B.
Μπορεί οι Όμιλοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ και Intrakat ετοιμάζονται για την υπογραφή της σύμβασης για το οδικό έργο Χερσόνησος – Νεάπολη συνολικής αξίας 360 εκατ. ευρώ του Βόρειου Οδικού Άξονα (ΒΟΑΚ) στο αμέσως επόμενο διάστημα, αλλά θα πρέπει να περιμένουν για την παραχώρηση Χανιά-Ηράκλειο, η οποία και αποτελεί την κορωνίδα των οδικών έργω της Μεγαλονήσου, καθώς ο προϋπολογισμός της αναμένεται να ξεπεράσει τα 1,7 δισ. ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, πηγές του υπουργείου υποδομών και μεταφορών αναφέρουν στο mononews ότι αναμένεται να δοθεί μία ακόμα παράταση, η δεύτερη συνεχόμενη, για το Χανιά-Ηράκλειο. Με αποτέλεσμα η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών εκ μέρους των ενδιαφερομένων να μετατίθεται από τις 20 Απριλίου «εντός του Μαΐου».
Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά το Χανιά-Ηράκλειο, η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Ελλάκτωρ-Intrakat έχουν επιλεγεί και επίσημα από το περασμένο καλοκαίρι ως ανάδοχοι του έργου και η σύμβαση βρίσκεται πλέον στα χέρια του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Εφόσον, αυτό δώσει το τελικό πράσινο φως, η σύμβαση θα υπογραφεί και το τελικό βήμα θα είναι να ενημερωθεί η Βουλή.
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!? https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ισραήλ: Ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον αρχηγό της Χαμάς στην Γάζα, Μοχάμεντ Σινουάρ
- Ισίμπα: Σκέφτεται να επισκεφτεί την Ουάσινγκτον πριν από την διάσκεψη της G7, επιδιώκοντας διμερή εμπορική συμφωνία
- Γάζα: Tουλάχιστον 10 νεκροί και 100 τραυματιες σε διανομή βοήθειας από ισραηλινά πυρά
- Πολωνία: Στις κάλπες σήμερα για τον 2ο γύρω προεδρικών εκλογών – Εξαιρετικά αμφίρροπη μάχη Τρασκόφσκι – Ναβρότσκι
