• Mononews TV

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Η Capital Maritime υπερδιπλασιάζει το στόλο των MR τάνκερ της – MononewsTV

    • NewsRoom

    Στον υπερδιπλασιασμό του στόλου των MR τάνκερ που διαθέτει προχωρά η Capital Maritime & Trading του Βαγγέλη Μαρινάκη, με την προσθήκη έξι οικολογικού τύπου δεξαμενόπλοιων που βρίσκονται υπό κατασκευή στο ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard.

    Σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές η συμφωνία, που υπεγράφη το καλοκαίρι, αφορά σε έξι τάνκερ μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου (MR), χωρητικότητας 50,000 dwt έκαστο, το κόστος των οποίων θα κυμανθεί στα 228 εκατ. δολάρια.

    Με την παραλαβή των νέων δεξαμενόπλοιων, που τοποθετείται χρονικά στο 2023, ο αριθμός των MR τάνκερ της Capital Maritime θα ανέλθει σε 11. Η εταιρεία διαθέτει τέσσερα ίδιας χωρητικότητας πλοία, που κατασκευάστηκαν το 2016 και το 2017.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, τα ονόματα των νέων πλοίων θα είναι Akrisios, Agisilaos, Anikitos, Atrotos, Avax και Alkiviadis.

    Η παραγγελία εντάσσεται στο πρόγραμμα της Capital για ανανέωση του στόλου της με νέα οικολογικού τύπου πλοία, που συμμορφώνονται με τους υφιστάμενους και τους μελλοντικούς κανονισμούς σχετικά με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ