• Mononews TV

    Τσαμάζ (ΟΤΕ): Προχωράμε τις επενδύσεις – Συγκρατήσαμε τα κόστη παρά τις πληθωριστικές πιέσεις – mononewsTV

    • NewsRoom

    Για την πορεία του ΟΤΕ, τις επενδύσεις σε FTTH και 5G αλλά και για τις τιμαριθμικές αναπροσαρμογές μίλησε κατά τη διάρκεια call με αναλυτές ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ, τονίζοντας ότι η εταιρεία θα συνεχίσει δυναμικά παρά τον αυξανόμενο ανταγωνισμό, ώστε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

    Ο ΟΤΕ στο δεύτερο τρίμηνο κατάφερε να αυξήσει τον τζίρο του κατά 1,1%, στα 854 εκατ. ευρώ, με το προσαρμοσμένο EBITDA να διαμορφώνεται στα 326,8 εκατ. ευρώ.

    Μιλώντας σε αναλυτές ο κ. Τσαμάζ είπε ότι ο ΟΤΕ θα εξακολουθεί να βελτιώνει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρει, με επίκεντρο τον πελάτη, θα παραμείνει προσηλωμένος στον επενδυτικό του σχεδιασμό, θέλοντας να βρίσκεται σε θέση ηγέτη στον κλάδο.

    Τιμαριθμική αναπροσαρμογή

    Αναφερόμενος στη ρύθμιση που προωθεί η ΕΕΤΤ για αυξήσεις στα τιμολόγια κινητής και σταθερής ανάλογα με τον πληθωρισμό, ο CEO του ομίλου επεσήμανε ότι ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών είναι ο μόνος στην Ελλάδα που αντί για αυξήσεις στις τιμές, είδαμε μειώσεις καθώς υποχώρησαν πάνω από 2%.

    Όπως είπε το σκεπτικό της ΕΕΤΤ ήταν να φέρει μια ρύθμιση η οποία θα συμβαδίζει με το μοντέλο άλλων κρατών στην ΕΕ, που επέτρεπαν στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να προχωρούν σε αυξήσεις συμβολαίων ανάλογα με τον πληθωρισμό.

    «Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη που δεν υπάρχει ρύθμιση για αυξήσεις στις τιμές στα συμβόλαια ως απόρροια του αυξημένου πληθωρισμού» είπε. «Τις προηγούμενες εβδομάδες υπήρξε μια συζήτηση για το εάν θα πρέπει η ελληνική νομοθεσία να εναρμονιστεί με ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο επιτρέπει τη δυνατότητα τιμολογιακών αλλαγών στις συμβάσεις των συνδρομητών.

    Οι αυξήσεις δεν μετακυλίστηκαν στους καταναλωτές και τα κόστη αφομοιώθηκαν μόνο αποκλειστικά από τους παρόχους. Ωστόσο όπως είπε, ότι και να αποφασιστεί από την ελληνική κυβέρνηση τελικά, η εταιρεία μπορεί να το διαχειριστεί. «Συγκρατήσαμε τα κόστη παρά τις αυξημένες πληθωριστικές πιέσεις» τόνισε.

    «Υπάρχουν διάφορα μέτρα τα οποία μπορεί να πάρει μια εταιρία προκειμένου να διαχειριστεί τις πληθωριστικές πιέσεις και το αυξημένο κόστος σε ενέργεια και πρώτες ύλες» επεσήμανε.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ