• Mononews TV

    Τσαμάζ (ΟΤΕ): Αντέχουμε στον ανταγωνισμό – Αυξάνονται οι επενδύσεις στην οπτική ίνα – mononewsTV


    Για την πορεία του ΟΤΕ το πρώτο τρίμηνο του 2023 μίλησε κατά τη διάρκεια call με αναλυτές ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο όμιλος θα συνεχίσει τις επενδύσεις στο Fiber to the Home, λέγοντας ότι παραμένει στην Ελλάδα σε σταθερή τροχιά αύξησης της κερδοφορίας.

    Μιλώντας για τον ανταγωνισμό, ο κ. Τσαμάζ είπε ότι ο ΟΤΕ κατάφερε να αντέξει στις πιέσεις ενώ διαβεβαίωσε ότι από τη στιγμή που υπάρχει αυτή αύξηση της δυναμικής, δεν υπάρχει πιθανότητα αύξησης των τιμών στα προϊόντα που προσφέρει.

    O κ. Τσαμάζ επεσήμανε ότι ο ΟΤΕ θα συνεχίσει την στρατηγική της στην ανάπτυξη του FFTH μεγαλώνοντας το αποτύπωμά της στην οπτική ίνα μέχρι το σπίτι, λέγοντας ότι στόχος είναι να φτάσει τα 1.4 εκατ. σπίτια μέχρι το τέλος του έτους, ενώ παράλληλα τόνισε ότι θα συνεχίσει δυναμικά το πρόγραμμα επενδύσεων που έχει ήδη εξαγγείλει ο όμιλος. Στο τρίμηνο, οι πελάτες FTTH κατέγραψαν αύξηση ρεκόρ, κατά 29.000, με τη συνολική συνδρομητική βάση να αγγίζει τους 166 χιλιάδες. Η διείσδυση στις υποδομές FTTH του ΟΤΕ αυξήθηκε σε 18% από 12% ένα χρόνο νωρίτερα.

    Για τα έργα ICT ο όμιλος τονίζει ότι αναμένει συνεχή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του και σε αυτό τον τομέα τα επόμενα τρίμηνα, λόγω και της σταδιακής υλοποίησης του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ