• Mononews TV

    To «φαινόμενο» Shein επεκτείνεται στην Αμερική – Ποιος είναι ο κινεζικός κολοσσός που κάνει θραύση και στην Ελλάδα – mononewsTV

    • NewsRoom

    Η εταιρεία Shein, τo ηλεκτρονικό κατάστημα, που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στη fast-fashion βιομηχανία σχεδιάζει να κατασκευάσει τρία μεγάλα κέντρα διανομής στις ΗΠΑ, ώστε να μειώσει το χρόνο παραλαβής στις παραγγελίες.

    Η κινεζική εταιρεία έχει κατακτήσει τον κόσμο, με αποστολές των προϊόντων της σε πάνω από 200 χώρες και με τους αγοραστές της να είναι κυρίως έφηβες και νεαρές γυναίκες. Έχει ισχυρή παρουσία στο πλέον δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το TikTok και έχει κάνει συνεργασίες με τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες των ΗΠΑ. Στην Ελλάδα έχει τεράστια επιτυχία, με την εταιρεία να γίνεται ευρέως δημοφιλής κατά την περίοδο της πανδημίας.

    Σκληρός ανταγωνισμός

    Είναι γνωστή για τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές της σε μοντέρνα ρούχα και αξεσουάρ και σύμφωνα με τον Simon Irwin, αναλυτή στην Credit Suisse με έδρα το Λονδίνο, οι πωλήσεις της για το 2021 άγγιξαν τα 16 δις δολάρια.

    Συγκριτικά, ο παγκόσμιος γίγαντας της fast-fashion βιομηχανίας, Zaraσημείωσε καθαρές πωλήσεις 19,6 δις ευρώ για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Ιανουαρίου.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ