• Mononews TV

    Τι φέρνει στο λιανεμπόριο το deal της Delivery Hero με τον Όμιλο Μούχαλη – MononewsTV

    • NewsRoom

    Νέα δεδομένα στο λιανεμπόριο φέρνει το νέο deal – το οποίο τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού – του Ομίλου Μούχαλη, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Γιώργο Μούχαλη και της Delivery Hero, μητρικής της efood.

    Σε μία περίοδο που οι ξένοι βλέπουν τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής αγοράς σε βάθος δεκαετίας, φαίνεται ότι ισχυροί παίκτες ήδη «παίρνουν θέση». Η κινητικότητα μάλιστα που παρατηρείται, όπως το προηγούμενο διάστημα στα τρόφιμα, στον κλάδο της λιανικής, δείχνει πως ενδεχομένως τέτοιου είδους συμφωνίες θα συνεχίσουμε να τις βλέπουμε και το επόμενο διάστημα.

    Στην περίπτωση του Ομίλου Μούχαλη με την Delivery Hero, η συμφωνία που γνωστοποιήθηκε την Τετάρτη, αφορά σύμφωνα με πληροφορίες, στο 100% της ALPHA Διανομές και εμμέσως στο 99% της ΙΝΚΑΤ του Ομίλου (kiosky’s) διατηρώντας την επιλογή της Delivery Hero να αποκτήσει και τις δύο ψηφιακές πλατφόρμες, θυγατρικών του Ομίλου. Δηλαδή, το 100% του delivery.gr και το 100% του e-table.gr.

    Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου εξαμήνου, υπό την αίρεση της έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ οι λειτουργίες της ALPHA Διανομές και ΙΝΚΑΤ όπως και το δυναμικό τους στο σύνολό του πρόκειται να ενσωματωθούν πλήρως στο efood.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ