• Mononews TV

    The Social Athens Hotel: Η ολική επαναφορά ενός κτηρίου του ’60 σε σύγχρονο boutique προορισμό – mononewsTV

    • NewsRoom

    Στην εμβληματική Βουκουρεστίου, το The Social Athens Hotel, που φέρει την υπογραφή του βραβευμένου ελληνοσουηδικού γραφείου OOAK architects, ενώνει το χτες με το αύριο.

    Με την υπογραφή των ΟΟΑΚ architects (του Johan Annerhed και της Μαρίας Παπαφίγκου), η ολική μεταμόρφωση είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του The Social Hotel στο Κολωνάκι, το οποίο διαθέτει 24 προσεκτικά επιμελημένα δωμάτια. Το όραμα των αρχιτεκτόνων ήταν να δημιουργήσουν ένα καταφύγιο, όπου οι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να ζήσουν αυθεντικά την Αθήνα. Οι αρχιτέκτονες εμπνεύστηκαν από τη ζωντάνια της πόλης και τη συνδύασαν με την επιθυμία για κομψότητα (και, παραδόξως, την ίδια στιγμή ηρεμία).

    Με την είσοδο στο ισόγειο του επταώροφου ξενοδοχείου, οι επισκέπτες καλωσορίζονται σε έναν χώρο που ξεπερνά τα όρια μεταξύ της δημόσιας και της ιδιωτικής σφαίρας. Με ξεχωριστή είσοδο από τον κεντρικό χώρο της ρεσεψιόν, αυτό το επίπεδο στεγάζει ένα νέο εστιατόριο και μπαρ – που προορίζεται να γίνει ένα σημείο συνάντησης, τόσο για ταξιδιώτες, όσο και για locals.

    Ωστόσο, μακράν το πιο ξεχωριστό (οπτικά) στοιχείο του παραμένει η καμπυλωτή πρόσοψη. Κατασκευασμένη από ένα καθαρό, λευκό σύστημα θερμομονωτικού πάνελ, ενωμένο με πράσινο φύλλωμα, δημιουργεί μια αξέχαστη αίσθηση. «Η νέα πρόσοψη κάνει σαφείς νύξεις στην ελληνική αρχιτεκτονική», γράφουν οι αρχιτέκτονες.

    Με τον πλούσιο πολιτισμό, τον έντονο τρόπο ζωής και τα ιστορικά μνημεία της Αθήνας σε μικρή απόσταση με τα πόδια, οι επισκέπτες αντιμετωπίζουν μια συναρπαστική περιπέτεια.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ