• Mononews TV

    Τεχνητή Νοημοσύνη: Τι αλλάζει για τους τραπεζικούς κολοσσούς της Wall Street – mononewsTV


    Σάρωση λογαριασμών για περίεργες κινήσεις ή για κακοπληρωτές, συμβουλευτική για επενδύσεις ή ανάγνωση για το κατά πόσο «επιθετικές» είναι οι δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ της Fed για τα επιτόκια. Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει ήδη μπει στους τραπεζικούς κολοσσούς της Wall Street, οι οποίοι αναζητούν τρόπους να μειώσουν τη γραφειοκρατία αλλά και να δημιουργήσουν μία ισχυρή μονάδα συμβουλευτικής επενδυτικής για τους πλούσιους πελάτες τους.

    Η JP Morgan έχει βγει δυναμικά σε σχέση με τους ανταγωνιστές της στο κυνήγι για ταλέντα στον χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης, με το 40% των θέσεων που ανοίγουν στις τράπεζες να αφορούν θέσεις μηχανικών ή ρόλους ηθικής και διακυβέρνησης.

    Κάποιες τράπεζες πάντως συνεχίζουν να είναι επιφυλακτικές με τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών, απαγορεύοντας ή περιορίζοντας τη χρήση του ChatGPT από τους εργαζόμενους τους, όπως είχε κάνει η BofA, τον προηγούμενο Φεβρουάριο.

    Τι ψάχνουν οι τράπεζες

    Η Deutsche Bank χρησιμοποιεί ήδη τεχνητή νοημοσύνη για να σαρώνει χαρτοφυλάκια των πλούσιων πελατών της, στο πλαίσιο ελέγχου για παράνομες δραστηριότητες. Η ING ελέγχει για τυχόν κακοπληρωτές, ενώ η Morgan Stanley έχει βάλει τους τραπεζίτες της να πειραματίζονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

    Η JP Morgan έχει αφήσει τους πειραματισμούς και ψάχνει ήδη άτομα που θα στελεχώσουν την επένδυσή της στη νέα τεχνολογία. Έχει ήδη προκηρύξει 3.651 θέσεις εργασίας ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, σχεδόν διπλάσιες από τους ανταγωνιστές της Citigroup και ΙNG.

    Οι στόχοι των τραπεζών ποικίλλουν και το όφελος γι’ αυτές είναι πρωτίστως να επωφεληθούν από την ταχύτητα που προσφέρουν οι υπηρεσίες των νέων τεχνολογιών για να αποτινάξουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες από τις καθημερινές εργασίες τους σε πρώτη φάση. Σε μία δεύτερη φάση η ανάλυση και τα μοντέλα κινδύνων μπορούν να πάρουν μία νέα μορφή, χάρη σε ένα σύστημα που μπορεί να διαχειριστεί πολύ καλύτερα από μία ομάδα αναλυτών, έναν τεράστιο όγκο δεδομένων.

    Σύνθετα επενδυτικά ερωτήματα μπορούν να απαντηθούν πολύ πιο γρήγορα και πιο σίγουρα, αν και η εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης αποτελεί μία δύσκολη απόφαση για τις τράπεζες, εν μέσω ανησυχιών για τον τρόπο λειτουργίας της αλλά και των ρυθμιστικών κανόνων που εξετάζονται αυτή την περίοδο από τις ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ