• Mononews TV

    ΤΧΣ: Γιατί είναι κρίσιμες οι επόμενες 3 εβδομάδες για την Εθνική Τράπεζα – mononewsTV

    • NewsRoom

    Ξεκίνησε η διαδικασία ετοιμασίας για την αποεπένδυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) από την Εθνική Τράπεζα.

    Ωστόσο η απόφαση θα ληφθεί σε τρεις εβδομάδες από τώρα και αφού προηγουμένως: η JP Morgan –που είναι σύμβουλος αποεπένδυσης- καταγράψει το ενδιαφέρον των επενδυτών, ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα 3ου τριμήνου, εκτιμηθεί η συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου.

    Και φυσικά θα αναμένεται η απόφαση της S&P την ερχόμενη Παρασκευή για την επενδυτική βαθμίδα, η ανάκτηση της οποίας θα έχει βαρύνουσα σημασία και στη διαδικασία  για τη διάθεση ποσοστού της ΕΤΕ.

    Μέσα στον Νοέμβριο του ΔΣ του Ταμείου θα συνεδριάσει και πάλι, και αν το επιτρέπουν οι συνθήκες στις αγορές τότε θα δοθεί το «πράσινο φως» για τη διάθεση μέρους του ποσοστού που κατέχει το Ταμείο στην ΕΤΕ.

    Για το λόγο αυτό τις επόμενες τρεις βδομάδες η JP Morgan  θα ξεκινήσει γύρο διερευνητικών επαφών με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, ώστε να χαρτογραφήσει το ενδιαφέρον που υπάρχει για την Εθνική Τράπεζα, αλλά και για να «μετρήσει» πόσα χρήματα θα διαθέσουν οι επενδυτές. Καθώς το ύψος του ποσοστού που θα διατεθεί θα κριθεί από το ενδιαφέρον των επενδυτών.

    Μάλιστα η JP Morgan  θα ενημερώνει κάθε εβδομάδα τη διοίκηση του Ταμείου για το ενδιαφέρον των επενδυτών και κυρίως το ύψος του ενδιαφέροντος.

    Σημειώνουμε ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να διατεθεί το 20% από το 40,39% των μετοχών που κατέχει το Ταμείο στην Εθνική Τράπεζα.

    Στην συνέχεια υπήρξαν δεύτερες σκέψεις, που πλέον συνδέονται και με την νέα κρίση στο Ισραήλ, για τη διάθεση μικρότερου ποσοστού, ενδεχομένως για διάθεση 10%.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας είναι επίσης πανέτοιμη για την εκκίνηση της διαδικασίας, έχοντας κάνει τις δικές της παρουσιάσεις στη διεθνής επενδυτική κοινότητα, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα αποτελέσματα τριμήνου θα είναι εντυπωσιακά.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ