ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι παρασκηνιακές συζητήσεις για την πλήρη αναδιάταξη του επιχειρηματικού χάρτη της ελληνικής ακτοπλοϊας είναι σε διαρκή εξέλιξη.
Η μόχλευση για τις διεργασίες γίνεται απο την Τράπεζα Πειραιώς η οποία επιθυμεί να επισπεύσει τις διαδικασίες με στόχο τη συνολική ρύθμιση των σχέσεων της με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εσωτερικών θαλάσσιων συγκοινωνιών.
Το βασικό σενάριο που εξετάζεται περιλαμβάνει τρεις φάσεις. Ωστόσο, για να προχωρήσουν οι τρεις αυτές φάσεις, πρέπει να λυθεί μια δύσκολη εξίσωση, που είναι οι δανειακές υποχρεώσεις της ΑΝΕΚ.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το σενάριο για ενοποίηση της ΑΝΕΚ με την Attica Group σκοντάφτει σε μια προϋπόθεση που θέτει η πλευρά της Attica Group που αν δεν επιλυθεί είναι δύσκολο να ολοκληρωθούν με θετική έκβαση οι συζητήσεις.
Η προϋπόθεση που αποτελεί και το «αγκάθι» για την υλοποίηση της συμφωνίας είναι το γεγονός ότι οι δανειακές υποχρεώσεις της ΑΝΕΚ, ανέρχονται σε 255 εκατ. ευρώ!
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! ? https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χίος: Πυρκαγιά στη περιοχή Κοφινά – Το 112 καλεί τον κόσμο να απομακρυνθεί προς την πόλη της Χίου
- Crypto: Βουτιά 7% για το Ether μετά τις επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν
- ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει εκτάκτως στις 19:00 μετά την επίθεση τωv ΗΠΑ στο Ιράν
- Ιράν: Οι ΗΠΑ με τις επιθέσεις τους «αποφάσισαν να τινάξουν στον αέρα» τη διπλωματία, δηλώνει ο Ιρανός ΥΠΕΞ
