• Mononews TV

    Τα 12+1 μέτρα «ανάχωμα» – Όλο το πακέτο στήριξης για τη διπλή κρίση σε ενέργεια και πανδημία – mononewsTV

    • NewsRoom

    Μαζικές παρατάσεις σε μια σειρά από φορολογικές υποχρεώσεις, μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων για την πανδημία, αλλά και για την ακρίβεια έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, καθώς η οικονομία απειλείται από τις «δίδυμες» κρίσεις.

    Ρύθμιση για κορονοχρέη, πάγιες δαπάνες, επιστρεπτέα προκαταβολή και τέλη κυκλοφορίας έχουν λάβει ήδη παράταση, ενώ έχει επεκταθεί και το μέτρο των αναστολών εργασίας για μια σειρά από κλάδους επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία.

    Η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα της υγειονομικής κρίσης, με φόντο τη μετάλλαξη «Όμικρον», η οποία αν και χαρακτηρίζεται από πιο ήπια συμπτώματα, έχει εκτοξεύσει τον αριθμό των κρουσμάτων, λόγω της έντονης διασποράς του ιού, ενώ παραμένουν σταθερά πάνω από τους 600 οι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

    Την ίδια ώρα, οι διεθνείς τιμές της ενέργειας, κυρίως σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό, έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο κύμα ανατιμήσεων, που με τη σειρά τους έχουν δημιουργήσει έντονες πληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα δεν θα σταματήσουν εδώ, καθώς ήδη σχεδιάζεται ένα νέο «πακέτο» για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών αναφορικά με την πανδημία, τα οποία όμως, για δημοσιονομικούς λόγους, θα ανακοινωθούν μόνο εφόσον συνεχιστούν τα περιοριστικά μέτρα. Ένα απ’ αυτά τα μέτρα είναι το επιπλέον «κούρεμα» στα επιστρεπτέα ποσά των Επιστρεπτέων Προκαταβολών.

    Παράλληλα, ετοιμάζεται και το «πακέτο» για την ακρίβεια του μηνός Φεβρουαρίου, το οποίο θα είναι άκρως στοχευμένο και οι παρεμβάσεις του θα εξαρτηθούν από την πορεία των διεθνών τιμών σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ