• Mononews TV

    Τα 100 δημοφιλέστερα μουσεία του κόσμου – mononewsTV

    • NewsRoom

    Στην 30ή θέση από πλευράς επισκεψιμότητας βρίσκεται το Μουσείο Ακρόπολης, στη λίστα των 100 δημοφιλέστερων του κόσμου. Σημειώνοντας το 2023 αύξηση κατά 31% σε σύγκριση με το 2022 και αύξηση επίσης κατά 8% από το 2019, τον τελευταίο χρόνο πριν από την εφαρμογή των μέτρων για την πανδημία, το Μουσείο Ακρόπολης είναι το μόνο ελληνικό σ’ αυτόν τον διεθνή κατάλογο επιβεβαιώνοντας, με την ανάκτηση της δυναμικής του, το κύρος και τη φήμη του.

    Ήδη εξάλλου, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ακόμη μεγαλύτερη αύξηση φέτος, έναντι της περσινής χρονιάς, χάρις και στη μεγάλη έκθεση «ΝοΗΜΑΤΑ», που φιλοξενείται τους τελευταίους μήνες.

    Τα γενικότερα στοιχεία ωστόσο προέρχονται από την αποκλειστική έρευνα του έγκριτου The Art Newspaper, που δείχνει ότι πολλά κορυφαία μουσεία του κόσμου έχουν επανέλθει σε επίπεδα προσέλευσης του κοινού πριν από το lockdown, με ορισμένα ωστόσο, ειδικά στη Βρετανία, στη Ρωσία και αλλού να υπολείπονται ως προς τα νούμερα, αν και για διαφορετικούς λόγους ανά περίπτωση.

    Έτσι τα δέκα μεγάλα μουσεία της Βρετανίας παρουσιάζουν μείωση από το 2019 κατά 13%, επίσης τα δέκα των ΗΠΑ μείωση κατά 9% ενώ στη Μόσχα τα Μουσεία του Κρεμλίνου είχαν μείωση κατά 67% και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Garage (των Αμπράμοβιτς και Ντάσα Ζούκοβα) σημείωσε πτώση κατά 65%, προφανώς ως συνέπεια του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας και της κατάρρευσης του ξένου τουρισμού στη χώρα.

    Με πρώτο στη λίστα το Λούβρο, τα 100 μουσεία δέχθηκαν, σύμφωνα με την έρευνα 175 εκατομμύρια επισκέπτες το 2023, σε σύγκριση με τα 141 εκατομμύρια του προηγούμενου έτους.

    Εξακολουθούν έτσι, να είναι πίσω από τα 230 εκατομμύρια επισκέπτες που είχαν καταγραφεί το 2019, μια χρονιά μεγάλης άνθησης και του τουρισμού στην Ελλάδα. Αρκεί να αναφερθεί, ότι ακόμη και το Λούβρο με 8.860.000 επισκέπτες και αύξηση 15% από το 2022 έχει ακόμη μείωση κατά 8% από το 2019.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ