• Mononews TV

    Στεγαστικά φθηνότερα των ενοικίων για νέους – Τον Ιανουάριο τα πρώτα δάνεια – mononewsTV

    • NewsRoom

    Δυνατότητα χρηματοδότησης έως και του 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου θα έχουν, μέσω του προγράμματος χορήγησης χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων για αγορά πρώτης κατοικίας, 10.000 δικαιούχοι έως 39 ετών για την λήψη δανείου έως 150.000 ευρώ με διάρκεια αποπληρωμής μέχρι 30 έτη.

    Η χορήγηση των δανείων θα ξεκινήσει με την έλευση της νέας χρονιάς, ενεργοποιώντας το κυβερνητικό πρόγραμμα «Σπίτι μου», το οποίο περιλαμβάνει οκτώ παρεμβάσεις. Η Στρατηγική, συνολικού προϋπολογισμού 1,74 δισ. ευρώ από την οποία θα ωφεληθούν περισσότεροι από 137.000 πολίτες, εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

    Ειδικότερα, το Υπουργείο Εργασίας αναμένεται το επόμενο διάστημα να καταθέσει προς διαβούλευση το σχετικό νομοσχέδιο με το οποίο αντιμετωπίζονται νομικά ζητήματα προκειμένου η Στρατηγική Κοινωνικής Στέγασης (Πρόγραμμα «Σπίτι μου») να υλοποιηθεί.

    Μέσω του προγράμματος χορηγούνται χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια για αγορά πρώτης κατοικίας, το τελικό επιτόκιο είναι euribor (τριμήνου) +1%, ενώ για τρίτεκνους και πολύτεκνους, καθώς και όσα ζευγάρια αποκτήσουν 3+ παιδιά κατά τη διάρκεια αποπληρωμής, το δάνειο θα μετατρέπεται σε άτοκο.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ