• Mononews TV

    Σταύρος Νιάρχος: Η μυθική Κρεολή του ταξιδεύει ακόμη – mononewsTV

    • NewsRoom

    Η μιγάδα Κρεολή θεωρείται η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο. Τα μαύρα της μαλλιά, το σοκολατένιο χρώμα και το καλλίγραμμο κορμί της φαίνεται ότι ασκούσαν ιδιαίτερη έλξη στον Έλληνα μεγαλοεφοπλιστή Σταύρο Νιάρχο.

    Το εντυπωσιακό και επιβλητικό «μαύρο σκαρί» με τα τρία τεράστια κατάρτια τον φιλοξενούσε για χρόνια στα ταξίδια του, όταν δεν ήταν αραγμένη στο Μόντε Κάρλο, στη Σπετσοπούλα, στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης.

    Αγαπημένος προορισμός του Σταύρου Νιάρχου ήταν η Γουαδελούπη, το νησί που ανακάλυψε ο Χριστόφορος Κολόμβος στην Καραϊβική. Εκεί υπάρχουν, έτσι λένε, οι ομορφότερες γυναίκες στον κόσμο. Συχνά συναντούσες την «Κρεολή» στο Πόρτο Φίνο, στο Κάπρι, στην Κορσική.

    Η «Κρεολή», με μήκος 65,3 μέτρα, ναυπηγήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1927 από την εταιρεία Camper and Nicholsons. ‘Ηταν εξοπλισμένη με μια diesel μηχανή 890 ίππων και η μέγιστη ταχύτητα της ήταν 14 κόμβους. Είχε κατάλευκα πανιά και όταν άνοιγαν κάλυπταν ένα χιλιόμετρο. Το κατάστρωμα ήταν κατασκευασμένο από το πανάκριβο ξύλο τικ.

    Ο Σταύρος Νιάρχος ήταν ερωτευμένος με την «Κρεολή» και έλεγε συνήθως στους ναυτικούς που είχε στην θαλαμηγό του: «Όταν πεθάνω, θέλω να βάλετε τη σορό μου μέσα στην “Κρεολή” και μετά να τη βουλιάξετε».

    Βέβαια, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ αυτή η επιθυμία του, δεδομένου ότι αποφάσισε να την πωλήσει στον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπνουλαζίζ με μεσάζοντα τον Γιάννη Λάτση. Είχε προηγηθεί η απόφαση του να ναυπηγήσει το “Ατλαντίς” και αργότερα στο Τραβεμούντε το “Ατλαντίς ΙΙ”, για να πλέει με μεγαλύτερο σκάφος από το “Χριστίνα” του Αριστοτέλη Ωνάση.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ