• Mononews TV

    Στάνλεϋ Γκρίνμπεργκ: Ποιος είναι ο «γκουρού» που σχεδιάζει τη στρατηγική του Μητσοτάκη – mononewsTV

    • NewsRoom

    Πίσω από κάθε εκλογικό θρίαμβο κρύβεται ένας «γκουρού» της πολιτικής επικοινωνίας. Ο εν λόγω αφορισμός αποτελείται από μια ισχυρή δόση αστικού μύθου και από μια ανάλογη που σχετίζεται απόλυτα με την ιστορική αλήθεια.

    Στο πλαίσιο αυτό, όλοι έχουν κάτι να πουν για τον Ζακ Σεγκελά, στη Γαλλία του Μιτεράν και στην Ελλάδα του Ανδρέα Παπανδρέου -τον οποίο όμως, λέγεται ότι «κέρδισε» ο Κώστας Λαλιώτης- τον Μόρις Σαάτσι της Μάργκαρετ Θάτσερ, τον Τζιμ Μεσσίνα που «έτρεξε» την καμπάνια του Ομπάμα, τον Μπραντ Παρσκάλ που επέλεξε ο Ντόναλντ Τραμπ για την προεκλογική του εκστρατεία το 2020, ή τoν Μέγκαν Κλάσεν του Τζο Μπάιντεν.

    Ανάλογο ρόλο δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν ακόμα από τις εκλογές του 2019, φέρεται να διαδραματίζει ο κ. Στάνλεϋ Γκρίνμπεργκ, ένας από τους σύγχρονους «θεούς» της ανάλυσης των ποιοτικών στοιχείων των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων, των focus groups και της πολιτικής επικοινωνίας ευρύτερα.

    Ο ενταγμένος στο «Ηall of Fame» των δημοσκόπων και στη λίστα με τους best selling συγγραφείς των New York Times, έχει ιδρύσει το «Σώμα Δημοκρατίας (Democracy Corps), έναν από τους κορυφαίους οργανισμούς παγκοσμίως γύρω από παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στρατηγικής, μαζί με τον επίσης «γκουρού», τον Τζέιμς Κάρβιλ, γνωστό και για την περίφημη έκφραση «it’s the economy, stupid!» (είναι η οικονομία ηλίθιε!), που λέγεται ότι οδήγησε τον Μπιλ Κλίντον στο Λευκό Οίκο.

    Πριν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Γκρίνμπεργκ είχε διατελέσει βασικός σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον, του Τόνυ Μπλαίρ, του Νέλσον Μαντέλα, του Ισαάκ Χέρζοκ, του Βάτσλαβ Χάβελ και δεκάδων άλλων ηγετών ανά τον κόσμο. Και σε άλλους τόσους διευθύνοντες συμβούλους πολυεθνικών κολοσσών, όπως η BP, η Boeing, η General Motors, η Microsoft.

    Στην Ελλάδα, ο Σταν Γκρίνμπεργκ είχε διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο δίπλα στη Γιάννα Αγγελοπούλου -Δασκαλάκη στην υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων. Και μέσω αυτής λέγεται ότι τον γνώρισε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ