• Mononews TV

    Σιγή ιχθύος για την απόκρυψη της λίστας με τους μεγαλοφειλέτες – mononewsTV

    • NewsRoom

    Αίσθηση έχει προκαλέσει η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία δίνεται ένα έτος παράταση στον χρόνο δημοσιοποίησης της λίστας με τους μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου.

    Με μια ξαφνική απόφαση, σχεδόν 20 ημέρες μετά την προθεσμία που υπήρχε για την ανάρτηση της λίστας στις 30 Ιουνίου, ορίζεται ότι η ΑΑΔΕ και το Υπουργείο Οικονομικών έχουν το δικαίωμα να τις δώσουν στη δημοσιότητα τον Ιούνιο του… 2023.

    Στην «αφάνεια» για 4ο χρόνο

    Με αυτό τον τρόπο, οι επιχειρηματίες και τα υπόλοιπα φυσικά και νομικά πρόσωπα που χρωστούν δισ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο θα κρατήσουν «κρυφή» την ταυτότητά τους για 4ο συνεχή χρόνο, αφού η διαδικασία είχε «παγώσει» από το 2019. Δηλαδή, λόγω της πανδημίας δεν έχει ανανεωθεί η λίστα με τους μεγαλοφειλέτες από το καλοκαίρι του 2019.

    Αίσθηση επίσης, προκαλεί το γεγονός ότι ούτε επίσημα, αλλά ούτε και ανεπίσημα δεν έχει δοθεί καμία απολύτως εξήγηση για τους λόγους που ουδέποτε αναρτήθηκε η λίστα με όσους χρωστούν σε εφορία και ταμεία πάνω από 150.000 ευρώ.

    Θα πρέπει να σημειωθεί πως τις προηγούμενες εβδομάδες τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου διαβεβαίωναν πως η λίστα θα αναρτηθεί κανονικά, ακόμα και αν υπάρξει κάποια μικρή χρονική καθυστέρηση.

    Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της κοινής υπουργικής απόφασης, τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου τηρούν «σιγήν ιχθύος» για τους λόγους που προχώρησαν σε αυτή την απόφαση, αποκρύπτοντας στην ουσία τα ονόματα και τις διευθύνσεις όσων χρωστούν τεράστια ποσά στο Ελληνικό Δημόσιο.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ