• Mononews TV

    Rolex: «Pepsi» και «Starbucks» οι κερδισμένοι στα πολυτελή ρολόγια – mononewsTV

    • NewsRoom

    Οι τιμές στα πιο δημοφιλή πολυτελή ρολόγια παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό σταθερές τον Μάρτιο, καθώς οι αγοραστές περιμένουν την κυκλοφορία νέων μοντέλων αυτόν τον μήνα σε μια σημαντική εκδήλωση του κλάδου που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη. Ωστόσο, οι τιμές σε δύο γνωστά μοντέλα της Rolex και ένα της Patek Philippe ανέβηκαν.

    Ο δείκτης Bloomberg Subdial Watch Index, ο οποίος παρακολουθεί τις τιμές στα 50 πολυτελή ρολόγια με την μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα με βάση την την αξία, μειώθηκε περίπου 0,1% στα 33.558 δολάρια τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσε η Subdial, μία πλατφόρμα πώλησης ρολογιών, με έδρα το Λονδίνο.

    Ο δείκτης έχει υποχωρήσει κατά 8,7% σε ένα χρόνο και 42% σε δύο χρόνια. Τα υψηλότερα επιτόκια, η γεωπολιτική αβεβαιότητα και η ασθενέστερη οικονομική ανάπτυξη έχουν περιορίσει τη ζήτηση, καθώς οι αγοραστές γίνονται πιο επιφυλακτικοί.

    Οι τιμές στα πιο περιζήτητα μεταχειρισμένα ρολόγια κορυφαίων brands όπως Rolex, Patek και Audemars Piguet εκτοξεύτηκαν σε πρωτοφανή επίπεδα το 2021 και στις αρχές του 2022 εν μέσω της πανδημίας.

    Μεταξύ των ελάχιστων μοντέλων που η τιμή τους κινήθηκε ανοδικά τον Μάρτιο, ήταν το Rolex GMT Master II με μπλε και κόκκινη κεραμική στεφάνη, που το κόστος του αυξήθηκε κατά 3,2%, στα 20.935 δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη. Το μοντέλο με το παρατσούκλι “Pepsi”, ήταν μεταξύ των κορυφαίων σε απόδοση τον περασμένο χρόνο εν μέσω φημολογιών ότι μπορεί να καταργηθεί, αν και παραμένει στη συλλογή.

    Το Rolex Submariner με πράσινη στεφάνη, μαύρο καντράν και ένδειξη ημερομηνίας, με το παρατσούκλι “Starbucks”, κέρδισε περίπου 1% σε αξία τον Μάρτιο με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 15.259 δολάρια, όπως δείχνουν τα δεδομένα.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ