• Mononews TV

    Πώς θα λειτουργούν τα beach bar και οι καντίνες σε παραλίες και αιγιαλούς – mononewsTV

    • NewsRoom

    Νέες οδηγίες για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν φέτος τα καταστήματα στις παραλίες και τους αιγιαλούς δίνει νέα κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος.

    Η απόφαση βάζει τάξη σε σημαντικές λεπτομέρειες για τη λειτουργία των επιχειρήσεων, προκριμένου να αποφευχθεί η εικόνα χάους και ασυδοσίας στις παραλίες από τα beach bars, ορίζοντας τον φωτισμό αν λειτουργεί βράδυ, την ένταση της μουσικής, ενώ αναφέρεται και στις καντίνες.

    Φωτισμός το βράδυ

    Εάν η επιχείρηση εξακολουθεί να λειτουργεί μετά τη δύση του ηλίου, διαθέτει χαμηλό και περιορισμένο φωτισμό στο απολύτως αναγκαίο μέτρο, για λόγους ασφαλείας και καθοδήγησης, στο βαθμό που δεν αλλοιώνεται η σχέση με τη φύση.

    Τοποθετούνται φωτιστικά σώματα που παρέχουν διάχυτο φωτισμό και έχουν τέτοια διαμόρφωση ώστε να εμποδίζεται ο σχηματισμός φωτεινής δέσμης που θα μπορούσε να αποπροσανατολίσει ζώα, να ενοχλήσει επισκέπτες και περίοικους, καθώς και πλωτά μέσα.

    Σε περίπτωση που ο φωτισμός εξασφαλίζεται από φωτιστικά σώματα σε ιστούς, αυτοί τοποθετούνται εκτός των ορίων των διαμορφούμενων διαδρόμων κυκλοφορίας. Οι καλωδιώσεις φθάνουν στα φωτιστικά σημεία υποδαπέδια (προστατευμένα εντός μεταλλικών στεγανών σωληνώσεων – καναλιών) ή, αν δεν είναι εφικτό διαφορετικά, εναέρια με ασφαλή, καλαίσθητο και συντεταγμένο τρόπο.

    Για τον σκοπό αυτό συνιστάται η ηλεκτροδότηση με χαμηλή τάση 48 V (ΙΡ65).

    Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ