• Mononews TV

    Πώς η Grivalia μετέτρεψε σε γραφεία της Eurobank την έδρα της Φοίνιξ – mononewsTV


    Σε πράσινο κτίριο επί της Σταδίου, που αποτέλεσε επένδυση 14 εκατομμυρίων ευρώ της Grivalia, μετακομίζει η ανώτατη διοίκηση της Eurobank.

    Το έργο αποτελεί ένα από τα έργα ανάπλασης της Grivalia που απέκτησε το 2018 από την Groupama.

    Στη συμβολή της Σταδίου με την οδό Ομήρου αναπτύχθηκε ένα από τα πρώτα πράσινα γραφειακά ακίνητα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, σε σχέδια του αρχιτεκτονικού γραφείου Τομπάζη. Θυμίζουμε εδώ ότι η Grivalia έχει συγχωνευτεί με την τράπεζα, δυνάμει απόφασης που ελήφθη το 2018.

    Έως τότε διαπραγματευόταν στο Χρηματιστήριο ως Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ και πρέπει να διευκρινιστεί ότι σήμερα αποτελεί ξεχωριστή εταιρεία από το βραχίονα τουριστικών ακινήτων, τη Grivalia Hospitality. Διαθέτει 430 ακίνητα (γραφεία, αποθήκες, καταστήματα και logistics) αξίας 1,65 δισεκατομμυρίων και συνολικής επιφάνειας 1,14 εκατ. τ.μ.

    Το συγκεκριμένο κτίριο που ολοκληρώνεται προσεχώς έχει συνολική επιφάνεια 4.650 τ.μ. και διαθέτει απρόσκοπτη θέα στην παλιά Βουλή. Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της Eurobank, το κτίριο αναμένεται να έχει περίπου 100 θέσεις εργασίας, ενώ το δώμα αποτελεί χώρο πρασίνου και αναψυχής των χρηστών.

    Πρόκειται για το κτίριο – σχεδιασμένο αρχικά από το γραφείο του Ιωάννη Βικέλα – που στέγασε την έδρα του Φοίνικα, θυγατρική της Εμπορικής Τράπεζας, η οποία εξαγοράστηκε από τη γαλλική Groupama, αφού η Credit Agricole στην οποία πέρασε η Εμπορική δεν ενδιαφέρθηκε για την ασφαλιστική εταιρεία.

    Η Φοίνιξ είχε ιδρυθεί το 1928 και το 1964 εισήχθη στο Χρηματιστήριο και ανήκε στον όμιλο του Στρατή Ανδρεάδη, ο οποίος κρατικοποιήθηκε σχεδόν σε μία νύχτα.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ